Изработка на уеб сайтове

Портфолио - SavovDesign

Често задавани въпроси и отговори към тях за изработка на сайт

Най-често задавани въпроси от страна на клиенти и отговори към тях, свързани с изработването на уеб сайт и уеб дизайн на сайт. Цена за изработка, срок за изпълнение на поръчката, поддръжка на сайт, интегриране на допълнителни модули и скриптове, структура и функционалност на сайта и др.

Въпроси и отговори за изработване на уеб сайтове от SavovDesign

1. Защо ми е необходим уеб сайт?

2. Колко струва изработването на уеб сайт?

3. Колко време отнема изработката на уеб сайт?

4. Как протича изработката на уеб сайт?

5. Какво е уеб дизайн на сайт?

6. Как да избера уеб дизайн за моя сайт?

7. Какво е админ панел на сайта?

8. Предлагате ли готов уеб сайт?

9. Какво е домейн на сайт?

10. Трябва ли ми домейн, за да имам уеб сайт?

11. Какво е уеб хостинг?

12. Необходим ли ми е хостинг за моя уеб сайт?

13. Необходим ли е годишен абонамент за хостинг и домейн на моя уеб сайт?

14. Необходима ли е поддръжка, след като сайтът бъде изработен?

15. Трябва ли да рекламирам сайта си, след като той е вече изработен?

16. Как да поръчам изработването на уеб сайт при вас?

17. Предлагате ли промоция за изработка на сайт?

18. Как да поръчам изработване на уеб сайт към ваша промоционална оферта?

19. Какво е частичен редизайн на вече изграден уеб дизайн?

20. Възможна ли е промяна в структурата и фунционалността на уеб сайт от ваша промоционална оферта?

21. Възможно ли е интегрирането на нови, допълнителни функции в уеб сайт от ваша промоционална оферта?

1. Защо ми е необходим уеб сайт?

В днешно време все повече хора се възползват от интернет мрежата, като основен източник на информация. Почти всеки от нас разполага с достъп до компютър свързан с интернет, било то у дома си или пък на работното място.
Всеки потребител, който търси нещо определено в мрежата се стреми да получи достатъчно подробна информация, снимки, видео за продукта или услугата, която му е необходима. Ето защо една професионално изградена и добре оптимизирана интернет страница с уникален и привлекателен дизайн ще Ви даде възможност да представите себе си или своята фирма, дейностите и услугите които извършвате, всички продукти които произвеждате и предлагате на пазара. По този начин с течение на времето все повече хора ще разбират за Вас и вашия бизнес. Защо ми е необходим уеб сайт?

2. Колко струва изработването на уеб сайт?

Може би най-често задаваният въпрос, отговорът на който се определя от сложността на уеб проекта, който бихте искали да ви бъде изработен, вашите изисквания и предпочитания относно структурата, функционалността и дизайна на уеб сайта и естествено труда, който следва да бъде вложен при цялостното му реализиране.
За да бъдете максимално улеснени в избора си, SavovDesign ви предлага и готови решения под формата на Промоционални оферти, чийто цени са сформирани предварително на базата на всички структурни елементи, включени в съответната оферта, както и на валидността на съответната промоция.
И все пак, за да сте успешно конкурентни онлайн, вашият уеб сайт е необходимо да бъде уникален по отношение на уеб дизайн, визия, структура и функционалност. Имайки предвид това SavovDesign ще ви предложи изграждането и на изцяло нов, уникален уеб дизайн към всяка една от промоциите за всички, които пожелаят това, като допълнителната цена за неговата изробтка ще се сформира в зависимост от сложността на съответния дизайн. За да се постигнат максималните резултати, отговарящи на вашите изисквания и представяне, SavovDesign ще ви помогне с отговори и съвети към всички ваши въроси, свързани с изработването на уеб сайт.
Промоционални оферти за изработка на сайт

3. Колко време отнема изработката на уеб сайт?

В зависимост от типа и структурата на сайта, сложността на неговия дизайн, както и евентуалното интегриране на допълнителни скриптове и модули, сроковете за изработка на сайт варират от 3 до 15 работни дни от момента на активирането на вашия домейн.
Поетият от SavovDesign ангажимент за спазване на крайния срок за изработване на уеб сайт е важен елемент от целия процес, на който стриктно държа, затова предварително обмислям добре нещата преди да поставя краен срок за изпълнение на всяка направена към мен поръчка.

4. Как протича изработката на уеб сайт?

Етапите при изработката на уеб сайт са следните:
1. Консултации с клиента и изясняване на всички изисквания от негова страна, относно дизайна и структурата на сайта, както и всички останали подробности, свързани с неговото изработване.
2. Избор на домейн и заглавие на сайта.
3. Преценка на съдържанието на сайта и създаване на подходяща и максимално ефективна структура за правилно и точно разположение на елементите в него.
4. Уточняване на дизайна и цялостния външен вид на уеб сайта. Изработване на професионален, качествен и добре структуриран темплейт на сайта, с качествени и добре оптимизирани изображения в него, подпомагащи бързата скорост на зареждането му в бразузера.
5. Изготвяне на фирмено лого или ако клиентът разполага с предварително създадено такова се съобразявам задължително със стила на логото при изготвянето на самия дизайн.
6. Разработка на уеб сайта, интегриране и конфигуриране на модулите и цялата система.
7. Частично попълване и форматиране на съдържанието на сайта и създаване на вътрешни и външни връзки, с цел улесняване и подпомагане на клиента при работата му с админ панела и управлението на съдържанието на сайта.
8. Първоначална SEO оптимизация на сайта, чрез вписване на заглавие, описание и ключви думи за началната страница и правилно оптимизиране на таговете <title>, <meta name=“description“> и <meta name=“keywords“> за всяка вътрешна страница и подстраница на уеб сайта, така че въпросните тагове за заглавие, описание и ключови думи да се попълват автоматично, след като администраторът създаде нова страница в сайта и помести нейното съдържание от административния панел.
9. Регистриране на сайта в най-известните световни търсачки.
10. Инсталиране на брояч на посетителите, предоставящ подробна статистика на посещенията в уеб сайта.
11. Пълно завършване и изпробване на функционалността на системата и одобрението й от страна на клиента.
Какво е изработка на уеб сайт?

5. Какво е уеб дизайн на сайт?

Уеб дизайн е понятие, което включва в себе си стилна и визуална подредба на всички елементи в уебсайта, като избор на фон, подбор на цветова гама, оформление на изображенията, линкове или хипер-връзки, шрифт и цялостна разработка на външния вид на сайта. При изработката на уебдизайн на сайт, уеб дизайнерът трябва да се придържа към всички основни уеб стандарти, така че след като дизайнът на сайта бъде завършен, той да функционира правилно и безпроблемно под всички основни и най-често използвани браузъри (Internet Explorer, Mozilla, Opera, Google Chrome, Safari). Какво е уеб дизайн на сайт?

6. Как да избера уеб дизайн за моя сайт?

Изборът на уеб дизайн за вашият сайт се дискутира предварително още при формирането на цялостната стратегия за изработването на сайта. Уеб дизайнът е важен елемент, от който зависи вашето онлайн представяне и отразяване на вашата идентичност в интернет пространството, за това предпочитанията ви относно избор на уеб дизайн за вашия сайт трябва да са предварително съобразени с тематиката и съдържанието на сайта, както и с цветове и шрифтове на логото, ако имате предварително създадено такова. Изработване на уеб дизайн на сайт

7. Какво е админ (контролен) панел на сайт?

Всеки динамичен сайт притежава предварително изграден контролен, административен панел, от където се осъществява управлението на съдържанието на уеб сайта. След цялостното изработване на сайта от моя страна, всеки клиент придобива статус на администратор и получава данни за достъп до админ панела на неговия сайт.

8. Предлагате ли готов уеб сайт?

Освен изработка на уеб сайтове по индивидуален проект, предлагам и готови решения на предварително изработени уеб сайтове към промоционални оферти. Всички промоции, които предлагам за момента може да разгледате тук

9. Какво е домейн на сайт?

Домейн на сайт представлява www.името-на-вашия-сайт.com Домейнът може да завършва на .com, .net, .org, .info, .eu и т.н. Домейнът на сайта се изписва в адрес бара на браузера, като по този начин става зареждането на самия уеб сайт.
При избор на домейн за вашия сайт трябва да се съобразите с няколко важни препоръки. Домейнът да съдържа по възможност важна ключова дума, свързана с дейността която ще рекламирате или името на вашата фирма, ако желанието ви е да я популяризирате. В същото време домейнът да не е прекалено дълъг, за да е по-лесен за изписване и запомняне. От тук може да изпробвате различни варианти за име на домейн и да проверите дали те са свободни за регистрация

10. Трябва ли ми домейн, за да имам уеб сайт?

Да, задължително е необходим домейн преди да започне процедурата по изработването на вашия уеб сайт. Зареждането на сайта се осъществява чрез уеб браузер, когато посетителите на сайта въведат неговия URL адрес в адрес бара на своя брауезер, а именно този адрес представлява вашият интернет домейн. Полезна информация, съвети и препоръки за избор на домейн за уеб сайт

11. Какво е уеб хостинг?

Уеб хостинг представлява един или няколко сървъра, на които са разположени всички необходими файлове за вашия сайт. Уеб хостингът осигурява техническите ресурси и необходимата 24 часова поддръжка за вашия уеб сайт, способстващи за безпроблемната му работа.

12. Необходим ли ми е хостинг за моя уеб сайт?

Да, задължително. За да функционира даден уеб сайт трябва всички директории и работни файлове на сайта да са разположени на уеб сървър.

13. Необходим ли е годишен абонамент за хостинг и домейн на моя уеб сайт?

Регистрирането и закупуването на домейн и хостинг за уеб сайт е най-често за период от 12 месеца. След изтичане на този период, абонаментът трябва да бъде подновен за следващите 12 месеца. Ако абонаментът не бъде подновен, сайтът спира да функционира, като домейнът е все още зает за определен период от време, през който той не може да бъде регистриран от друг потребител.

14. Необходима ли е поддръжка, след като сайтът бъде изработен?

Зависи какво се разбира под поддръжка на уеб сайт! Ако се има предвид редактиране на съдържанието на уеб сайта, текстово съдържание, снимки, галерии, линкове, продукти, публикации, категории и подкатегории, страници и подстраници и т.н. В тези случаи клиентът сам редактира съдържанието на своя уеб сайт, с помощта на административна система за управление на съдържанието на сайта, за което не се заплаща допълнително. Единствената такса, която клиентът дължи е след изтичане на абонамента за хостинг и домейн, за неговото подновяване за следващите 12 месеца.
Всяка друга поддръжка на уеб сайта, включително и редактиране на съдържанието му, ако клиентът не желае да се ангажира с това, се заплаща допълнително.

15. Трябва ли да рекламирам сайта си, след като той е вече изработен?

След като сайът бъде окончателно изработен, неговата рекламата е задължителна, за да може той да добие нужната популярност.

Безплатни варианти за реклама на сайт са следните:
# Регистриране на уеб сайта в множество свободни директории за добавяне на нови линкове, топ класации на сайтове и др. Добави нов сайт
# Добавяне на статии от сайта в социални мрежи и директории за статии и публикации.
# Регистрация в търсачки
# Добавяне на линка на сайта или линк към статия от сайта в мнения по различни разисквани теми от тематични форуми.
# Безплатна реклама чрез рекламен банер на сайта
# Други

Платена реклама на уеб сайт:
# Платената реклама в Google Adwords
# Платената реклама в Facebook
# Публикуване на платени рекламни публикации в онлайн медии
# Платена реклама чрез рекламен банер на сайта
# Други

16. Как да поръчам изработването на уеб сайт при вас?

За да поръчате изработването на уеб сайт, може да отправите своето запитване към мен за изработка на сайт от тук – Запитване за изработка на уеб сайт , да направите запитване към мен от някоя от Промоционалните оферти, които предлагам или да се свържете с мен посредтсвом моите координати за връзка – SavovDesign – Контакти

17. Предлагате ли промоция за изработка на сайт?

Да, всички промоционални оферти, които предлагам за момента може да намерите тук – Промоционални оферти за изработване на уеб сайт

18. Как да поръчам изработване на уеб сайт към ваша промоционална оферта?

След като се запознаете добре със съдържанието и условията на избраната от вас промоционална оферта, може да отправите запитване към мен от формата за запитвания към съответната оферта, която е разположена в долната част на всяка промоция, като попълните правилно всички полета от формата и натиснете бутона Изпращане.

19. Какво е частичен редизайн на вече изграден уеб дизайн?

Частичен редизайн на вече съществуващ, предварително изграден уеб дизайн представлява частична промяна във визията на сайта. Частичният редизайн включва промяна на основен фон, промяна на лого, промяна на основна снимка в хедъра на сайта, промяна на всички снимки от слайда на сайта ако има такъв, промяна на цветовете на бутони от меню, както и цветовете на шрифтовете в сайта.

20. Възможна ли е промяна в структурата и фунционалността на уеб сайт от ваша промоционална оферта?

Да, възможна е промяна в структурата на уеб сайт от промоционална оферта. Предварително е необходимо да се уточни какви промени ще са нужни, дали тези промени са осъществими и след окончателна преценка да се сформира цена за извършване на съответните промени в структурата на сайта.

21. Възможно ли е интегрирането на нови, допълнителни функции в уеб сайт от ваша промоционална оферта?

Да, възможно е това. Предварително е необходимо да се уточни, какви допълнителни функции желае клиентът да се интегрират в сайта, дали е възможно тяхното интегриране и след окончателна преценка да се сформира цена за извършените промени.