Изработка на уеб сайтове

Портфолио - SavovDesign

Етапи при изработка на уеб сайт

„SavovDesign изгражда достъпни уеб сайтове, които работят“

Процедурата при изработка на уеб сайт включва няколко последователни, основни етапа и стъпки, които трябва да бъдат задължително спазени предварително и в процеса на изработване на сайта.

Именно тези етапи и стъпки при изработката на всеки уеб сайт формират цялостния процес на неговото изграждане. Процесът за създаване на уеб сайт започва задължително, винаги с предварително планиране на целите, концепцията, тематиката и дейността на сайта, които в крайна сметка определят, какво да се очаква и получи като краен резултат след неговото окончателно завършване, относно структура, функционалност, реклама и презентации, приходи от продажби, приходи от реклама и всичко останало, което всъщност се охарактеризира основно, в зависимост от специфичните изисквания на клиента.
След като всичко това е предварително формирано, уточнено и изложено като главна концепция, се преминава към следващите, основни етапи при изработване на сайта.

Основни етапи за цялостно изработване на уеб сайт:

1. Предварително планиране.

Предварително планиране, уточняване, формиране и обособяване на целите, концепцията, тематиката и дейността на сайта, от страна на клиента, в зависимост от негорите предпочитания и изисквания, относно структура, функционалност, дизайн и насоченост на уеб сайта към определена потребителска интернет аудитория.

2. Избор на име и разширение на домейн.

Изборът на домейн за вашия сайт е едно от най-важните условия в процеса при изработването на уеб сайта.
От особено значение е домейнът на вашия сайт да съдържа по възможност, важна за вас и вашата дейност ключова дума, която за в бъдеще ще спомогне за по-доброто индексиране на сайта от търсачките. Изборът на име на домайн е в тясна връзка с концепцията и бъдещата потребителска насоченост на вашия сайт, охарактеризиращи първия етап от изработването на сайта.
Ако държите да наблегнете повече на дейността, която извършвате, може да използвате важна ключова дума за име на домейн. Ако държите повече на представянето ви в уеб пространството, като фирма, може да изберете името на фирмата или авторско име, за име на домейн. Ако държите и на двете, най-добре ще е да намерите подходяща комбинация между ключова дума и името на фирмата (авторско име), които могат да бъдат изписани слято или с тире между тях. Тук изниква и друг момент, свързан с дължината на името на домейна. От важно значение е дължината на името на домейна да не бъде прекалено голяма, тъй като, ако това е така, в последствие той ще бъде трудно запомнящ се и вероятността за грешка при ръчно изписване в адрес бара на браузера или изговаряне по телефона ще бъде голяма.

Ако се затруднявате в избора на домейн за вашия сайт, ви предлагам да прегледате следната информация, относно избор на домейн за вашия сайт от тук:

Избор на име на домейн – SavovDesign

Изборът на разширение на домейн за вашия сайт е също от важно значение.
От собствен опит и по мое лично мнение, което не налагам, съобразявайки се само и единствено конкретно с типа домейн, ще ви изброя по-известните домейн разширения в последователност, в низходящ ред, относно тежестта им спрямо Гугъл.
.com, .net, .org, .info, .eu за цял свят и .bg предимно за България.

Изборът на домейн, на пръв поглед изглежда елементарна задача, но още при първата проверка на избраното от вас име, в повечето случаи се оказва, че то вече е заето или пък е свободно, но не с разширението, което вие бихте желали. За това, отделете малко повече време и внимание, за да изберете най-подходящия за вас домейн, тъй като в последствие вие няма да може да го промените.

3. Софтуерно уеб решение за вашия сайт.

Това е етап, свързан с виждане и концепция от страна на клиента, определящи структура и функционалност, на чиято база ще бъде определен типа на вашия сайт и ще бъде избрана подходяща платформа за неговото изграждане.

4. Изработване на уеб дизайн за вашия сайт.

Изработката на уеб дизайн е следващия основен етап при изграждането на всеки уеб сайт. Процесът при изграждането на уеб дизайна на вашия сайт е отново тясно свързан с предварително изградената концепция на сайта, неговата тематика, целенасоченост, структура и функционалност. Както разбира се и в съобразност с предпочитанията на клиента, предварително изградено лого, ако има такова, мобилен и адаптивен дизайн и др.

Повече информация, относно изработката на уеб дизайн за вашия сайт, може да прочетете от тук:

Какво е изработка на уеб дизайн на сайт?

5. Валидиране на HTML и CSS код на сайта.

От изключително важно значение за търсачките, правилното функциониране и ускорено зареждане е валидирането на HTML и CSS кода на вашия сайт. Този процес е свързан с отстраняване на евентуални грешки в кода на сайта, при и след неговото изработване.

6. Тестване на уеб сайта.

От важно значение са тестовете на уеб сайта по време и след неговото изработване, под различните видове, най-широко разпространени браузери – Chrome, Mozilla, IE, Opera. Всеки от браузерите притежава своите специфични CSS стилови изисквания, които трябва да бъдат взети предвид при изработването на сайта, за да се избегнат евентуални грешки, относно визуализацията му под всеки от изброените браузери.
Ако сайтът притежава мобилна версия или адаптивен дизайн, от важно значение е също така и тестването на сайта за мобилна съвместимост, както и тестването му под различните видове дисплеи и монитори, на различните мобилни и настолни устройства.

7. Първоначална SEO оптимизация на сайта.

Формиране и правилно попълване на всички важни за търсачките мета тагове в кода на сайта. Интегриране на специализиран SEO скрипт, за автоматично попълване на главните мета тагове във вътрешни страници, статии и публикации.

8. Окончателно завършване на сайта.

Подготвяне и изпращане на информация до собственика, с неговите данни за вход в админ панела, подробни указания за работа с него и съвети относно популяризацията и рекламата на сайта в интернет пространството.
Подготвяне и изпращане на пълен бекъп на сайта, ако бъде поискан такъв от неговия собственик.


Етикети на публикацията: SEO оптимизация етапи за изработка на сайт изработване на сайт изработване на сайтове изработка на динамичен сайт

Етапи при изработка на уеб сайт
2 / 5.00 / 97%

Още публикации от блога

HTML5 семантични елементи и значението им за SEO

HTML5 семантични елементи и значението им за SEO

Какво е HTML5 семантика? Нови семантични елементи в HTML5 за по-добра достъпност и тяхното значение за SEO.

Как да изберете подходяща оферта за изработване на вашия сайт?

Как да изберете подходяща оферта за изработване на вашия сайт?

Предварително изготвени оферти за изработване на уеб сайт от SavovDesign. Какво трябва да знаете, при избор на оферта.

Какво е SSL сертификат и HTTPS протокол и каква е ползата му за SEO?

Какво е SSL сертификат и HTTPS протокол и каква е ползата му за SEO?

SSL сертификат и HTTPS протокол на домейна за по-добра SEO оптимизация на вашия сайт. Какво е SSL сертификат и HTTPS протокол?

5 причини за разликите между SERP позициите на Google и тези в резултатите от търсене

5 причини за разликите между SERP позициите на Google и тези в резултатите

Защо позицията на вашия сайт в SERP на Google е различна от тази в резултатите от търсене?

10 стъпки за по-бързо зареждане на уеб сайт

10 стъпки за по-бързо зареждане на уеб сайт

Важна ли е скоростта на зареждане на вашия уеб сайт? 10 стъпки за по-бързо зареждане на уеб сайт.

Какво е изработка на мобилна версия за сайт ?

Какво е изработка на мобилна версия за сайт ?

Мобилната версия на уеб сайт представлява олекотена, адаптирана и оптимизирана за мобилната среда, версия на сайта.

Какво е изработка на адаптивен дизайн за сайт ?

Какво е изработка на адаптивен дизайн за сайт ?

Изработката на адаптивен дизайн на сайт включва стилна, визуална и гъвкава подредба на елементи, подходяща за всички настолни или

Промяна в структурата и дизайна на базовия сайт за обяви

Промяна в структурата и дизайна на базовия сайт за обяви

Частична промяна в структурата и обновяване на дизайна за базовия вариант на сайт за обяви. Вграждане на допълнителни рекламни