Изработка на уеб сайтове

Портфолио - SavovDesign

Информация за изработка на сайт

Подробна информация за изработка на сайт и изработване на лични и фирмени сайтове с изработка на админ панел за сайт и изработване на уеб дизайн на сайт от SavovDesign.

Услуги за изработка на уебдизайн на уебсайт и изработване на изцяло нов темплейт

Услуги за изработка на динамичен сайт, изграждане на сайт онлайн магазин с административна система и възможност за поместване на неограничен брой продукти в сайта, изработка на сайт за обяви, изработване на сайт система за недвижими имоти, изработване на сайт за запознанства, изработка на сайт за хотел, създаване на сайт за мебели, представителен фирмен и личен сайт.

Изработка на мобилна версия на сайт – Mobile Design.

Мобилната версия на всеки уеб сайт представлява адаптирана и оптимизирана за мобилната среда версия на сайта и е предназначена основно за мобилни телефони, ползващи интернет. Мобилната версия трябва да бъде съобразена с всички специфични изисквания за мобилната среда, като резолюция на екрана и технически възможности, прикриване на съдържание с второстепенна важност и акцентиране върху главното такова, всичко това с цел олекотяване зареждането на сайта и по-лесна и удобна навигация за потребителя, ползващ мобилен телефон.
Ако даден уеб сайт няма изградена допълнителна мобилна версия и бъде отворен от мобилен телефон, се зарежда и визуализира неговата единствена пълна версия, по същия начин, по който сайтът се зарежда през компютър. Това прави сайта неудобен за преглеждане и навигация, тъй като той изглежда няколко пъти по-малък, с дребни шрифтове, малки бутони и неоразмерени изображения. Потребителят е принуден всеки път да зумва ръчно важното за него съдържание от вашия сайт, за да стане то достатъчно добре видимо и четливо, но при ново кликване на бутон или линк от сайта, неговото следващо зареждане е отново в малък размер.
Съгласете се, че това е изключително дразнещо за всеки потребител с мобилен телефон и в крайна сметка, той се принуждава да потърси нужната му информация на друго място.
Решението е, изграждане на качествена мобилна версия за вашия уеб сайт.
Повече информация относно изработването на мобилна версия на сайт

Изработка на адаптивен дизайн на сайт – Responsive design site.

Изработването на адаптивен, респонсивен, отзивчив дизайн на сайт е сложен процес от изработването на всеки уеб сайт. Изработката на адаптивен дизайн на сайт представлява специфично професионално HTML5, CSS3, JavaScript и jQuery програмиране, с цел създаване на стилна, визуална и гъвкава подредба на всички елементи в сайта по специален начин, така че в крайна сметка, външният вид и структура на сайта да бъдат достатъчно удобни, достъпни, прегледни и гъвкави за всички интернет настолни или мобилни устройства.
Изработката на адаптивен дизайн се осъществява на базата на HTML5, CSS3, JavaScript и jQuery програмиране и трябва да е съобразено с всички изисквания за мобилна съвместимост.
Адаптивният дизайн на всеки уеб сайт трябва да бъде проектиран така, че големината на шрифтовете в сайта да може да се променя автоматично, в зависимост от големината на дисплея на устройството, с цел по-лесно и по-достъпно разчитане при по-малки дисплеи. Също така трябва да може да се променя и големината на бутоните в менюто, за по-лесно натискане при по-малките дисплеи.
Повече информация относно изработването на адаптивен дизайн на сайт
Промоционална оферта за изработване на динамичен сайт с адаптивен (responsive) дизайн на сайт

Изработка на сайт за безплатни обяви – Advertising site.

Изработката на сайт за обяви включва изработването на сайт с предварително изградена администраторска система с възможност за публикуване на безплатни и платени обяви в сайта, подредени в различни категории и подкатегории, с табло за управление на обявите от регистрираните потребители на сайта, с възможност потребителят да направи всяка една своя безплатна обява, Вип обява и с интегрирана система за СМС разплащания за различни периоди от време за показване на Вип обявата.
От таблото за управление на обяви потребителят може лесно да манипулира всяка една своя обява публикувана от него, като я редактира или като я стопира, а след изтичане на периода в който обявата ще се показва се появява бутон към самата обява за нейното пускане отново, както и отделен бутон с помощта на който обявата може да бъде направена ВИП.
След изтичане на периода за Вип обява се появява автоматично бутон Пусни Вип Обява, където се изисква нов код за активаране на обявата.
Сайтът предлага възможност за множество рекламни карета управлявани от администратора, както и възможност за създаване на нови страници и редактиране на вече съществуващи такива.
Промоционална оферта за изработка на сайт за безплатни и платени обяви

Изработка на сайт за недвижими имоти – Real estate site.

Изработването на сайт за имоти представлява изработка на сайт с административна система за вписване на оферти за недвижими имоти от администратора на сайта или от брокерите в сайта, регистрирани от него.
В началната страница на сайта се показват в разбъркан ред всички ВИП оферти, подредени в специална секция за изобразяване на ВИП оферти за недвижими имоти.
В друга секция по-долу се показват последно качените оферти в сайта.
Търсачката на сайта е пригодена да търси в основните класове имоти – Продава, Купува, Отдава под наем, Търси да наеме и Всички оферти. Подробното търсене се осъществява по ключова дума, Тип на имота, Населено място, Тип на строителство, Предимства, Цена и търсене по Референтен номер.
Към всяка оферта може да бъде попълнена подробна информация за полетата – Заглавие на офертата за имоти, Пълно описание на офертата за имоти, Тип на имота, Тип на строителство, Населено място, Адрес, Държава, Цена, Спални, Бани, Етаж, Статус, Площ, Предимства и др.
Инструментите към офертата позволяват да осъществите връзка по имейл с брокера, вписал офертата, да използвате Ипотечен калкулатор, Валутен конвертор или да изпратите тази оферта на приятел по имейл.
Сайтът за недвижими имоти може да бъде на няколко различни езика в зависимост от вашите предпочитания.
В сайтът има секция Новини, къде може да вписвате Новини и събития свързани с вашата дейност.
Изработка на сайт за недвижими имоти включва също така и изработване на уеб дизайн на сайта, ако клиентът е пожелал цялостна изработка на нов уникален дизайн или частичен редизайн на съществуващия в момента уеб дизайн. Изработката на уеб дизайн на сайт е сложен процес и се характеризира с това, че всеки един елемнт от дизайна на сайта трябва да бъде съобразен на първо място с предпочитанията на клиента, с тематиката на самия сайт и не на последно място с всички HTML изисквания и правила за изработка на уеб сайт.
Промоционална оферта за изработка на сайт за недвижими имоти

Изработка на сайт за запознанства – Dating site.

Изработването на сайт за запознанства представлява изработка на сайт с предварително изградена административна система, в която всеки потребител на сайта може да регистрира свой профил, чрез който става видим за останалите потребители на сайта.
В своя профил потребителят може да попълни подробна информация за себе си, пол, възраст, семейно положение, зодиакален знак, външен вид, стил на живот, професионален живот, интереси, както и да помества неограничен брой снимки към своя профил, подредени в албуми. Сайтът предлага възможност за комуникация между потребителите чрез съобщения, чат и свалки. Има възможност за включване и на видео чат. В профила на потребителя има интересни възможности, като Моите предпочитания, Предпочитания за търсене, Моите настройки, Снимки на профила ми, Управление на снимките, Моята галерия, Управление на галерия, Моята видео галерия, Моя блог, Търси, Моите съответствия, Търсене на профил, Търси блог, Истории на блога, Мои списъци, Забранени, Мои приятели, Горещи профили, Наблюдавани профили, Прегледи, Свалки, Календар, Събития които наблюдавате и др. Към всеки профил може да бъде пуснат коментар от всеки друг потребител. Всеки потребител може да създаде свой блог.
Изработка на сайт за запознанства включва също така и изработване на уеб дизайн на сайт за запознанства, като вариантите са два – частичен редизайн на съществуващия дизайн, промяна на фон, промяна на шрифт, промяна на изображението в хедъра и добавяне на ново лого и втори вариант, изработа на изцяло нов дизайн уникален уеб дизайн за клиента.

Изработка на сайт онлайн магазин – Store site.

Изработване на електронен онлайн магазин включва изработката на сайт с изградена административна система, с помощта на която администраторът на сайта има възможност да вписва неограничен брой оферти за продажба на своите продукти, подредени в категории и подкатегории на сайта.
Всеки потребител на сайта има право на еднократна поръчка на даден продукт или ако пожелае да направи своята регистрация в онлайн магазина, за да бъде по-удобно пазаруването му след това.
В началната страница на магазина се изобразяват промоционални продукти, подредени в секция Промоции, а под нея се намират последно качените продукти в магазина.
Сайтът предлага възможност за сортиране на продуктите по категории и прозиводители, както и показване на Препоръчани продукти и Най-продавани продукти. Всяка оферта за промоционален продукт включва таймер, отчитащ изтичането на предварително зададеното време за периода на промоцията на продукта с нова промоционална цена различна от старата, като след изтичане на промоцията продуктът автоматично отпада от раздел Промоции, но остава валиден, като цената му автоматично възвръща старата си стойност. В системата на онлайн магазина има интегрирани няколко метода на доставка – Фиксирана сума, Безплатна доставка, Такса за единица продукт, Получаване в магазина, Доставка базирана на тегло и няколко метода за плащане – Банков превод, Плащане при получаване, Безплатно, PayPal Website Payment Pro, PayPal Standard, SagePay и др. В онлайн магазина има възможност за интегриране и на модула на ЕКОНТ за доставка и плащане. Клиентите на магазина могат да оставят своите коментари и отзиви за всеки продукт в сайта.
Изработка на онлайн магазин включва също така и изработване на уебдизайн на сайта, като вариантите са изработка на изцяло нов уеб дизайн за клиента или частичен редизайн на съществуващия дизайн – промяна на фон и шрифт, промяна на снимка в хедъра и добавяне на лого.
Промоционална оферта за изработка на сайт онлайн магазин

Изработка на динамичен сайт – Dinamic site.

Изработване на динамичен уеб сайт представлява изработка на сайт с предварително изграден админ панел, от който администраторът на сайта има възможност да управлява съдържанието му, да създава нови страници в сайта и да вписва текстово съдържание в тях, да помества неограничен брой снимки във всяка една страница, да създава галерии от снимки с описание и заглавие към всяка една от тях, а при кливане върху всяка снимка тя да се отваря в нов прозорец с по-голям размер чрез лайт ефект. При създаването на всяка нова страница в сайта нейното заглавие се превръща автоматично в наименование на нов бутон от главното меню на сайта. Админът има възможност също да изтрива страници или да редактира съдържанието им, да създава нови категории и подкатегории в сайта и да пише новини, статии и публикации с текстово съдържание и изображения в тях и да ги прикрепва към желана от него категория, да създава хипер връзки (линкове) на текст или изображение, да разреши или забрани коментарите към дадена публикация и да ги модерира.
Изработката на динамичен сайт включва също така и изработване на уеб дизайн на сайта, като вариантите са два – изработка на изцяло нов уникален уеб дизайн за клиента или частичен редизайн на един от съществуващите темплейти, който той си е избрал предварително – промяна на снимка в хедъра и добавяне на лого. Към динамичния сайт могат да бъдат инсталирани и допълнителни модули в зависимост от предпочитанията на клиента – модул слайдшоу, модул за мултиезичност на сайта, модул за контактна форма, модул за плейване на видеоклипове и др.
След окончателната изработка на сайта следва обучение на клиента и опознаване на функционалността на админ панела.
Промоционална оферта за изработка на динамичен сайт

Система за онлайн СМС разплащания

Интегриране на система за онлайн SMS разплащания в уеб сайт. SMS системата за разплащане се осъществява с помоща на сайта – www.mobio.bg. Mobio е система за SMS услуги, достъпни чрез SMS микроразплащания. Изпращането на SMS е едно от най-популярните средства за комуникация, а SMS разплащанията са подходящи за онлайн заплащане на малки суми. Услугата е специално разработена за собственици на уеб-сайтове, които желаят да използват заплащане чрез SMS за предлаганите от тях услуги.
Системата работи с всички мобилни оператори за България, като позволява да се извършват бързи и лесни плащания, само с пускането на 1 SMS от вашия телефон. Интеграцията на системата се осъществява чрез вграждане на специално разработен за целта скрипт в кода на сайта.
Повече информация свързана с интегрирането на система за SMS плащания в уеб сайт

Избор на домейн име за уеб сайт

Избор на име на домейн на уеб сайт.
Полезна информация, съвети и препоръки заправилен избор на домейн за вашия сайт
Какво разширение е най-подходящо за вашия домейн?
Какво име да изберете на вашия домейн?
Предимства и недостатъци при използването на тире в името на домейн.
Повече информация свързана с избор на име на домейн прочетете тук