Вграждане на система за SMS разплащания в уеб сайт

Една от услугите, които предлагам е интегриране на система за онлайн SMS разплащания в динамичен уеб сайт. SMS разплащането се осъществява с помощта на www.mobio.bg. Mobio е система за SMS услуги, достъпни чрез SMS микро разплащания. Изпращането на SMS е едно от най-популярните средства за комуникация в днешно време, а SMS разплащанията са подходящи за онлайн заплащане на малки суми. Сумите с които работи системата са предварително фиксирани от Мобио и са следните: 1.20 лв, 2.40 лв, 4.80 лв, 6.00 лв,9.60 лв, 12.00 лв.

Как работи системата за SMS заплащания?

Услугата е специално разработена за собственици на уеб-сайтове, които желаят да използват заплащане чрез SMS за предлаганите от тях услуги.
Системата работи с всички мобилни оператори за България, като позволява да се извършват бързи и лесни плащания, само с пускането на 1 SMS от вашия телефон.

Интегрирането на системата се осъществява чрез вграждане на специално разработен за целта скрипт в кода на сайта. Скриптът има за цел да защити определено съдържание в сайта и то да бъде достъпно само след пускането на SMS, съдържащ съответната ключова дума. В обратен SMS към вашия телефон вие получавате автоматично генериран код от системата. Този код трябва да впишете в полето за SMS код, което е видимо в сайта за всеки потребител, в съответната страница със скрито съдържание, в която е интегриран скрипта. Автоматично генерирания код може да бъде с различна валидност, ако системата е настроена така че кодът да е валиден само веднъж, при повторен опит за неговото изпращане той вече няма да действа и ще е изгубил валидност, което предотвратява копиране на кода и неговото използване от друг потребител на сайта.

Интегриране на система за SMS разплащания в уеб сайт

Варианти за вграждане на системата за SMS разплащания

Какви са вариантите и възможностите за интегриране на система за SMS разплащания в уеб сайт? Както вече споменах системата за SMS разплащания се използва за защита на достъпа до определен вид съдържание в сайта, например:

1. Защита на достъпа до определена информация в страница от сайта.
2. Защита на достъпа до определена статия или новина в сайта.
3. Защита на достъпа до определен скрипт в сайта (Контактна форма, Калкулатор и др.).
4. Защита на достъпа до определени файлове, предназначени за изтегляне само след като се извърши заплащане от съответния потребител.
5. Публикуване на обяви със специален статус в сайтове за безплатни и платени обяви.
6. Плащане на нематериални услуги и др.

Всички въпроси и отговори, свързани с условията за ползване на системата за SMS разплащания ще намерите в сайта www.mobio.bg , а тук съм посочил линкове към най-важните от тях:

1. Какви документи са нужни, за да се използва услугата за микроразплащния чрез SMS?
2. Каква такса дължа за използването на Mobio.bg?
3. Каква е минималната сума за превод?
4. По какъв начин мога да получа парите си?
5. Как е гарантираната моята сигурност?

Информация за изработка на сайт