Интегриране на система за SMS разплащания в уеб сайт

Интегриране на система за SMS разплащания в уеб сайт

Една от услугите, които предлагам е интегриране на система за онлайн SMS разплащания в динамичен уеб сайт. SMS разплащането се осъществява с помоща на www.mobio.bg. Mobio е система за SMS услуги, достъпни чрез SMS микроразплащания. Изпращането на SMS е едно от най-популярните средства за комуникация в днешно време, а SMS разплащанията са подходящи за онлайн заплащане на малки суми. Сумите с които работи системата са предварително фиксирани от Мобио и са следните: 1.20 лв, 2.40 лв, 4.80 лв, 6.00 лв,9.60 лв, 12.00 лв.

Функционалност на системата за SMS заплащания

Услугата е специално разработена за собственици на уеб-сайтове, които желаят да използват заплащане чрез SMS за предлаганите от тях услуги.
Системата работи с всички мобилни оператори за България, като позволява да се извършват бързи и лесни плащания, само с пускането на 1 SMS от вашия телефон.

Интегрирането на системата се осъществява чрез вграждане на специално разработен за целта скрипт в кода на сайта. Скриптът има за цел да защити определено съдържание в сайта и то да бъде достъпно само след пускането на SMS, съдържащ съответната ключова дума. В обратен SMS към вашия телефон вие получавате автоматично генериран код от системата. Този код трябва да впишете в полето за SMS код, което е видимо в сайта за всеки потребител, в съответната страница със скрито съдържание, в която е интегриран скрипта. Автоматично генерирания код може да бъде с различна валидност, ако системата е настроена така че кодът да е валиден само веднъж, при повторен опит за неговото изпращане той вече няма да действа и ще е изгубил валидност, което предотвратява копиране на кода и неговото използване от друг потребител на сайта.

Варианти и възможности за вграждане на системата за SMS разплащания

Както вече споменах системата за SMS разплащания се използва за защита на достъпа до определен вид съдържание в сайта, например:

1. Защита на достъпа до определена информация в страница от сайта.
2. Защита на достъпа до определена статия или новина в сайта.
3. Защита на достъпа до определен скрипт в сайта (Контактна форма, Калкулатор и др.).
4. Защита на достъпа до определени файлове, предназначени за изтегляне само след като се извърши заплащане от съответния потребител.
5. Публикуване на обяви със специален статус в сайтове за безплатни и платени обяви.
6. Плащане на нематериални услуги и др.

Всички въпроси и отговори, свързани с условията за ползване на системата за SMS разплащания ще намерите в сайта www.mobio.bg , а тук съм посочил линкове към най-важните от тях:

1. Какви документи са нужни, за да се използва услугата за микроразплащния чрез SMS?
2. Каква такса дължа за използването на Mobio.bg?
3. Каква е минималната сума за превод?
4. По какъв начин мога да получа парите си?
5. Как е гарантираната моята сигурност?

Подробна информация за изработка на сайт


Етикети на публикацията: , , , , , ,

Подобни публикации: Cufon Font Replacement, Защо ми е необходим уеб сайт?, На кое място реално се класира сайта ни в Google, Какво е изработка и поддръжка на динамичен сайт?, Избор на име на домейн – SavovDesign, Какво е изработка на мобилна версия за сайт ?, Какво представлява изработката на уеб сайт от SavovDesign?, Нов дизайн към офертата за изработка на онлайн магазин,
26 май 2014
Интегриране на система за SMS разплащания в уеб сайт
10 / 4.20 / 84%