Изработка на уеб сайтове

Портфолио - SavovDesign

Какво е изработка на адаптивен дизайн за сайт ?

Какво представлява изработването на адаптивен дизайн на сайт?

Както знаем, в днешно време сме свидетели на изключителен подем в развитието на компютърните и мобилни технологии.
До преди няколко години, интернет уеб сайтовете се визуализираха само на компютърни монитори и лаптопи. В момента, освен тях са налични и множество мобилни устройства, с различна резолюция на дисплея. Именно това налага необходимостта от мобилна версия за всеки уеб сайт, която да предложи на потребителя, ползващ смартфон, айфон или таблет, по-удобно, по-лесно и по-достъпно съдържание на сайта.

Изработка на адаптивен дизайн на уеб сайт. Изработване на адаптивни сайтове от Savov дизайн

Какво е мобилна версия на сайт?

Мобилната версия на уеб сайт представлява олекотена, адаптирана и оптимизирана за мобилната среда версия на сайта и е предназначена основно за интернет потребителите, ползващи смартфони. Мобилната версия е съобразена с наложени ограничения, като резолюция на екрана и технически възможности, прикриване на съдържание с второстепенна важност и показване на главното такова, всичко това с цел да се олекоти зареждането на сайта и да направи навигацията в него по-лесна и удобна за потребителя.
За съжаление мобилната версия на уеб сайт предлага само конкретна резолюция и това не я прави вече толкова практична, както до сега.
Именно поради наличието на безброй разновидности на лаптопи, смартфони и таблети, всички те с различна резолюция на дисплея, обезсмисля използването на мобилна версия и налага изработването на така наречения адаптивен дизайн.

Какво е адаптивен уеб дизайн на сайта?

Адаптивен (responsive, респонсив, респонсивен, отзивчив) дизайн на сайт е този дизайн, който притежава функцията да се адаптира автоматично към всички видове дисплеи за монитори, лаптопи, таблети, смартфони, айфони, айпади и др. всички с различна резолюция на екрана, без да се налага ръчно да се преминава към определена мобилна версия, а точно обратното, визуализацията да се осъществява автоматично, в зависимост от екрана на устройството.

Как се изработва адаптивен уеб дизайн на сайт?

Изработването на адаптивен, респонсив дизайн на сайт включва в себе си стилна, визуална и гъвкава подредба на всички елементи по специфичен начин, така че в крайна сметка, външният вид и структура на сайта да бъдат достатъчно удобни, достъпни, прегледни и гъвкави за всички интернет настолни или мобилни устройства.
Изработката на адаптивен дизайн се осъществява на базата на CSS 3 и HTML 5 уеб програмиране.

Адаптивният дизайн е проектиран така, че да променя автоматично големината на шрифтовете в сайта, в зависимост от големината на дисплея на устройството, за по-лесно и по-достъпно разчитане при по-малки дисплеи. Така също и да променя големината на различните бутони от менюто, за по-лесно натискане при по-малките дисплеи.

Адаптивният дизайн включва специфично форматиране и структуриране на уеб сайта, така че автоматично да се скрие определена не толкова важна информация за сметка на по-важната такава, ако е наложително това, както и автоматично оразмеряване на изображенията, в зависимост от големината и резолюцията на дисплея, всичко това с цел, по-удобно и по-достъпно основно съдържание за потребителите с по-малките дисплеи на мобилни устройства.

Адаптивния уеб дизайн прави сайта лесно и автоматично приспособим към най-разпространените фиксирани размери на дисплеите, за различните мобилни устройства – ширина на дисплея 480 и 640 пиксела за пейзажен изглед при смартфони; ширина 768 пиксела за таблети; 960 ~ 1200 и повече пиксела за компютри и лаптопи. За всеки един от тези размери, се разработва специфичен стил, изискващ добри познания на уеб дизайнера, повече работа и време за качественна изработка на сайта.

При изработването на адаптивен дизайн на сайт е от изключително важно значение да се спазят основни правила в HTML и CSS кода на сайта, така че в крайна сметка, след окончателното му завършване, той да премине успешно теста на Гугъл, който ще покаже дали вашият сайт е удобен за мобилни устройства.

Тестов инструмент на Гугъл за мобилност на сайт – Mobile Friendly Test

В заключение може да се каже, че Адаптивният дизайн е бъдещето на уеб дизайна и е изключително важен и наложителен за преминаването и приспособяването на всеки уеб сайт към новите технологии.

Оферта за изработка на уеб сайт с адаптивен дизайн

Предлагам ви да се запознаете с Промоционалната ми оферта за изработване на динамичен сайт с адаптивен респонсив дизайн. Офертата включва подробно описание за това какво съдържа тя, предварително изготвени темплейти с адаптивен дизайн за всеки един от тях и линкове към всеки един от тях, които може да прегледате онлайн, за да добиете по-ясна представа за това как се визуализира самия сайт под различни настолни и мобилни устройства. В долната част на офертата е поместена Онлайн форма за директно запитване за изработка на сайт с адаптивен дизайн, посредством която Вие може да отправите своето запитване към мен.

Промоционална оферта за изработка на динамичен сайт с адаптивен дизайн


Етикети на публикацията: responsive дизайн web design адаптивен дизайн адаптивен респонсив дизайн изработка на адаптивен дизайн изработка на динамичен сайт мобилна версия на сайт отзивчив дизайн респонсивен дизайн сайт с адаптивен дизайн уеб дизайн уеб дизайн на сайт

Какво е изработка на адаптивен дизайн за сайт ?
3 / 4.00 / 82%

Още публикации от блога

HTML5 семантични елементи и значението им за SEO

HTML5 семантични елементи и значението им за SEO

Какво е HTML5 семантика? Нови семантични елементи в HTML5 за по-добра достъпност и тяхното значение за SEO.

Как да изберете подходяща оферта за изработване на вашия сайт?

Как да изберете подходяща оферта за изработване на вашия сайт?

Предварително изготвени оферти за изработване на уеб сайт от SavovDesign. Какво трябва да знаете, при избор на оферта.

Какво е SSL сертификат и HTTPS протокол и каква е ползата му за SEO?

Какво е SSL сертификат и HTTPS протокол и каква е ползата му за SEO?

SSL сертификат и HTTPS протокол на домейна за по-добра SEO оптимизация на вашия сайт. Какво е SSL сертификат и HTTPS протокол?

5 причини за разликите между SERP позициите на Google и тези в резултатите от търсене

5 причини за разликите между SERP позициите на Google и тези в резултатите

Защо позицията на вашия сайт в SERP на Google е различна от тази в резултатите от търсене?

10 стъпки за по-бързо зареждане на уеб сайт

10 стъпки за по-бързо зареждане на уеб сайт

Важна ли е скоростта на зареждане на вашия уеб сайт? 10 стъпки за по-бързо зареждане на уеб сайт.

Етапи при изработка на уеб сайт

Етапи при изработка на уеб сайт

Процедурата при изработване на уеб сайт включва няколко основни етапа и стъпки, които трябва да бъдат задължително спазени.

Какво е изработка на мобилна версия за сайт ?

Какво е изработка на мобилна версия за сайт ?

Мобилната версия на уеб сайт представлява олекотена, адаптирана и оптимизирана за мобилната среда, версия на сайта.

Промяна в структурата и дизайна на базовия сайт за обяви

Промяна в структурата и дизайна на базовия сайт за обяви

Частична промяна в структурата и обновяване на дизайна за базовия вариант на сайт за обяви. Вграждане на допълнителни рекламни