Какво е изработка на уеб дизайн на сайт?

Изработката на уеб дизайн е основен етап от изграждането на всеки уеб сайт. Какво представлява уеб дизайнът и какво включва процедурата по неговото създаване.

Изработка на уеб дизайн на сайтИзработката на уеб дизайн е основен етап при изграждането на всеки уеб сайт. Уеб дизайнът представлява стилна и визуална подредба на всички елементи в уеб сайта, като избор на фон, подбор на цветова гама, оформление на изображенията, линкове или хипер-връзки, шрифт и цялостна разработка на външния вид на сайта. При изработката на уеб дизайн на сайт, уеб дизайнерът трябва да се придържа към всички основни уеб стандарти, така че след като дизайнът на сайта бъде завършен, той да функционира правилно и безпроблемно под всички основни и най-често използвани браузъри (Internet Explorer, Mozilla, Opera, Google Chrome, Safari).

Тематика, целенасоченост и функционалност на уеб сайт

Процесът при изграждането на уеб дизайна на Вашия сайт би трябвало да започне с изясняване на виждането и концепцията Ви за сайта, неговата тематика, целенасоченост и функционалност, правилното подбиране на цветова гама и подходящи шрифтове.

Елегантен стил, привлекателна визия и уникални идеи

Уеб дизайнът на сайта е Вашето лице в интернет мрежата, за това той трябва да е свеж, професионален, леснодостъпен и да бъде изработен така, че цялостната визия на сайта да бъде възможно най-уникална и привлекателна, за да съумее да привлече и задържи погледа на потребителя, който е попаднал в сайта Ви и в комбинация със съдържанието му да го накара да остане възможно най-дълго на сайта Ви, да го разгледа подробно, да научи нещо интересно, или пък да си поръча нещо от Вас, ако сайтът Ви представлява онлайн магазин.

При изработката на уеб дизайн, всеки добър уебдизайнер е длъжен да се придържа към елегантния стил и в същото време да не прекалява с излишни елементи или прекалено големи по размер файлови изображения, тъй като това може да доведе до забавяне на скоростта на зареждане на Вашия уеб сайт и да отблъсне посетителите в него – никой не желае да чака и губи време, ако сайтът Ви се зарежда прекалено бавно.

Направата на уеб дизайн е сложен процес с много тънкости и специфични моменти, изискващ богат опит, техническа дейност, творчески и нестандартни решения.

Още публикации от блога