На кое място реално се класира сайта ни в Google

Когато сърфирате в интернет от един и същ компютър, използвайки един и същ браузър и често ползвате Google, за да намерите точната информация която ви е необходима, търсачката запомня (кешира) намерените резултати за съответната ключова дума. Когато започнете ново търсене за същата ключова дума или фраза, Google автоматично Ви изтегля сайта на по-предни позиции и по този начин получавате неточна информация за това, на кое място всъщност се намира реално Вашия сайт в класацията от намерени резултати и ако се преместите на друг компютър, който не сте ползвали или стартирате друг браузър от Вашия компютър и направите отново търсене за същата ключова дума ще се убедите, че сайтът Ви е отново на реалното място сред резултатите от търсенето.

Как да проверим реалния резултат?

Има три възможни варианта, чрез които може да проверите реалното класиране на вашия уеб сайт в Google. Използвайте вградената функция на браузера – режим „Инкогнито“. Изтрийте кешираната история на браузера. Изключете вашето местоположение в Google.

Режим „Инкогнито“

За да може да проверите истинския, реален резултат за това, къде точно се намира вашия сайт в позициите от търсене, без да е необходимо да сядате на друг компютър или да отваряте различен браузър, от този който сте използвали до този момент, трябва просто да стартирате същия браузър и да преминете в режим – Инкогнито (Сърфиране InPrivate, Private Tab/Window, Нов таен раздел), който се поддържа от всички популярни браузъри (Internet Explorer, Opera, Chrome, Mozilla). Режимът се стартира от основното меню на браузъра за отваряне на нов прозорец или чрез десен бутон върху иконата на браузъра.

На кое място реално се класира сайта ни в Google

Изтриване кеша на браузера

Има и друг начин, при който може да изтриете кеша на браузъра, но той не е особено подходящ, защото ще изтриете и други запазени данни от сърфирането ви в мрежата. За това по-добрия вариант, за да видите реалните резултати от класирането на вашия сайт е да използвате режима, който не ви идентифицира пред Google, предпазва записът на данни за локалната ви машина в браузъра и се явявате като нов компютър от който е изпратена заявка за търсене по същата ключова дума. По този начин вие можете да извършвате многократно търсене за една и съща ключова дума или фраза и да сте сигурни, че резултатите от вашето търсене ще са наистина реални.

Изключване на Google местоположението

Вашият Google профил има настройка, която позволява на търсачката да разбере автоматично вашето местоположение. Когато настройката е активирана, при извършено търсене от ваша страна, търсачката ви предлага най-подходящите и най-близки до вас резултати, в зависимост от това къде се намирате в момента, в кой град и коя част на страната. Изключете настройката за автоматично прихващане на местоположението ви, така резултатите от търсенето ви ще са реални.