Полезна информация за изграждане на уеб сайтове

Подробна и полезна информация за създаване на мобилна версия на уеб сайт, цялостно изграждане на динамични уеб сайтове, портали за обяви, уеб сайтове за имоти, сайтове за запознанства, онлайн магазини и др.

Услуги за изработване на уеб сайтове

Уеб услуги от SavovDesign за изграждане на лични и фирмени уеб сайтове, онлайн магазин или продуктов каталог, портали за обяви, уеб сайтове за недвижими имоти, сайтове за запознанства и др. Услуги за изработване на уеб дизайн на сайт, направа на лого и рекламни банери, SEO оптимизация на уеб сайт и др. SavovDesign – Уеб услуги

Изграждане на мобилна версия на сайт – Mobile Design

Мобилната версия на уеб сайт представлява адаптирана и оптимизирана за мобилната среда версия на сайта и е предназначена основно за мобилни телефони, ползващи интернет. Мобилната версия трябва да бъде съобразена с всички специфични изисквания за мобилната среда, като резолюция на екрана и технически възможности, прикриване на съдържание с второстепенна важност и акцентиране върху главното такова, всичко това с цел олекотяване зареждането на сайта и по-лесна и удобна навигация за потребителя, ползващ мобилен телефон.
Ако даден уеб сайт няма изградена допълнителна мобилна версия и бъде отворен от мобилен телефон, се зарежда и визуализира неговата единствена пълна версия, по същия начин, по който сайтът се зарежда през компютър. Това прави сайта неудобен за преглеждане и навигация, тъй като той изглежда няколко пъти по-малък, с дребни шрифтове, малки бутони и неоразмерени изображения. Потребителят е принуден всеки път да зумва ръчно важното за него съдържание от вашия сайт, за да стане то достатъчно добре видимо и четливо, но при ново кликване на бутон или линк от сайта, неговото следващо зареждане е отново в малък размер.
Съгласете се, че това е изключително дразнещо за всеки потребител с мобилен телефон и в крайна сметка, той се принуждава да потърси нужната му информация на друго място.
Решението е, изграждане на качествена мобилна версия за вашия уеб сайт.
Повече информация относно изработването на мобилна версия на сайт

Изграждане на адаптивен дизайн на сайт – Responsive design

Изграждането на адаптивен, респонсивен, отзивчив дизайн на сайт е сложен процес от изработването на всеки уеб сайт. Направата на адаптивен дизайн на сайт представлява специфично професионално HTML5, CSS3, JavaScript и jQuery програмиране, с цел създаване на стилна, визуална и гъвкава подредба на всички елементи в сайта по специален начин, така че в крайна сметка, външният вид и структура на сайта да бъдат достатъчно удобни, достъпни, прегледни и гъвкави за всички интернет настолни или мобилни устройства.
Създаването на адаптивен уеб дизайн се осъществява на базата на HTML5, CSS3, JavaScript и jQuery програмиране и трябва да е съобразено с всички изисквания за мобилна съвместимост.
Адаптивният дизайн на всеки уеб сайт трябва да бъде проектиран така, че големината на шрифтовете в сайта да може да се променя автоматично, в зависимост от големината на дисплея на устройството, с цел по-лесно и по-достъпно разчитане при по-малки дисплеи. Също така трябва да може да се променя и големината на бутоните в менюто, за по-лесно натискане при по-малките дисплеи.
Повече информация относно изработването на адаптивен дизайн на сайт

Изграждане на портал за безплатни обяви – Advertising site

Изграждането на уеб сайт за обяви включва изработването на сайт с предварително изградена администраторска система с възможност за публикуване на безплатни и платени обяви в сайта, подредени в различни категории и подкатегории, с табло за управление на обявите от регистрираните потребители на сайта, с възможност потребителят да направи всяка една своя безплатна обява, Вип обява и с интегрирана система за СМС разплащания за различни периоди от време за показване на Вип обявата.
От таблото за управление на обяви потребителят може лесно да манипулира всяка една своя обява публикувана от него, като я редактира или като я стопира, а след изтичане на периода в който обявата ще се показва се появява бутон към самата обява за нейното пускане отново, както и отделен бутон с помощта на който обявата може да бъде направена ВИП.
След изтичане на периода за Вип обява се появява автоматично бутон Пусни Вип Обява, където се изисква нов код за активаране на обявата.
Сайтът предлага възможност за множество рекламни карета управлявани от администратора, както и възможност за създаване на нови страници и редактиране на вече съществуващи такива.

Изграждане на сайт за недвижими имоти – Real estate

Направата на уеб сайт за имоти представлява изграждане на уеб сайт за имоти с административна система за вписване на оферти за недвижими имоти от администратора или брокерите в сайта.
В началната страница на сайта се показват в разбъркан ред всички ВИП оферти, подредени в специална секция за изобразяване на ВИП оферти за недвижими имоти.
В друга секция по-долу се показват последно качените оферти в сайта.
Търсачката на сайта е пригодена да търси в основните класове имоти – Продава, Купува, Отдава под наем, Търси да наеме и Всички оферти. Подробното търсене се осъществява по ключова дума, Тип на имота, Населено място, Тип на строителство, Предимства, Цена и търсене по Референтен номер.
Към всяка оферта може да бъде попълнена подробна информация за полетата – Заглавие на офертата за имоти, Пълно описание на офертата за имоти, Тип на имота, Тип на строителство, Населено място, Адрес, Държава, Цена, Спални, Бани, Етаж, Статус, Площ, Предимства и др.
Инструментите към офертата позволяват да осъществите връзка по имейл с брокера, вписал офертата, да използвате Ипотечен калкулатор, Валутен конвертор или да изпратите тази оферта на приятел по имейл.
Сайтът за недвижими имоти може да бъде на няколко различни езика в зависимост от вашите предпочитания.
В сайтът има секция Новини, къде може да вписвате Новини и събития свързани с вашата дейност.
Изграждането на сайт за недвижими имоти включва също така и направа на уеб дизайн на сайта, ако клиентът е пожелал цялостно изграждане на нов уникален дизайн или частичен редизайн на съществуващия в момента уеб дизайн. Създаването на уеб дизайн на сайт е сложен процес и се характеризира с това, че всеки един елемент от дизайна на сайта трябва да бъде съобразен на първо място с предпочитанията на клиента, с тематиката на самия сайт и не на последно място с всички HTML изисквания и правила за изграждане на уеб сайт.

Изграждане на сайт за запознанства – Dating site

Изработването на сайт за запознанства представлява направа на сайт с предварително изградена административна система, в която всеки потребител на сайта може да регистрира свой профил, чрез който става видим за останалите потребители на сайта.
В своя профил потребителят може да попълни подробна информация за себе си, пол, възраст, семейно положение, зодиакален знак, външен вид, стил на живот, професионален живот, интереси, както и да помества неограничен брой снимки към своя профил, подредени в албуми. Сайтът предлага възможност за комуникация между потребителите чрез съобщения, чат и свалки. Има възможност за включване и на видео чат. В профила на потребителя има интересни възможности, като Моите предпочитания, Предпочитания за търсене, Моите настройки, Снимки на профила ми, Управление на снимките, Моята галерия, Управление на галерия, Моята видео галерия, Моя блог, Търси, Моите съответствия, Търсене на профил, Търси блог, Истории на блога, Мои списъци, Забранени, Мои приятели, Горещи профили, Наблюдавани профили, Прегледи, Свалки, Календар, Събития които наблюдавате и др. Към всеки профил може да бъде пуснат коментар от всеки друг потребител. Всеки потребител може да създаде свой блог.
Изграждането на сайт за запознанства включва също така и създаване на уеб дизайн на сайт за запознанства, като вариантите са два – частичен редизайн на съществуващия дизайн, промяна на фон, промяна на шрифт, промяна на изображението в хедъра и добавяне на ново лого и втори вариант, направа на изцяло нов уникален уеб дизайн.

Изграждане на онлайн магазин – Store site

Изграждането на електронен онлайн магазин включва направата на магазин с изградена административна система, с помощта на която администраторът на сайта има възможност да вписва неограничен брой оферти за продажба на своите продукти, подредени в категории и подкатегории на сайта.
Всеки потребител на сайта има право на еднократна поръчка на даден продукт или ако пожелае да направи своята регистрация в онлайн магазина, за да бъде по-удобно пазаруването му след това.
В началната страница на магазина се изобразяват промоционални продукти, подредени в секция Промоции, а под нея се намират последно качените продукти в магазина.
Сайтът предлага възможност за сортиране на продуктите по категории и прозиводители, както и показване на Препоръчани продукти и Най-продавани продукти. Всяка оферта за промоционален продукт включва таймер, отчитащ изтичането на предварително зададеното време за периода на промоцията на продукта с нова промоционална цена различна от старата, като след изтичане на промоцията продуктът автоматично отпада от раздел Промоции, но остава валиден, като цената му автоматично възвръща старата си стойност. В системата на онлайн магазина има интегрирани няколко метода на доставка – Фиксирана сума, Безплатна доставка, Такса за единица продукт, Получаване в магазина, Доставка базирана на тегло и няколко метода за плащане – Банков превод, Плащане при получаване, Безплатно, PayPal Website Payment Pro, PayPal Standard, SagePay и др. В онлайн магазина има възможност за интегриране и на модула на ЕКОНТ за доставка и плащане. Клиентите на магазина могат да оставят своите коментари и отзиви за всеки продукт в сайта.
Изграждането на онлайн магазин включва също така и изработване на уеб дизайн на сайта, като вариантите са създаване на изцяло нов уеб дизайн за клиента или частичен редизайн на съществуващия дизайн – промяна на фон и шрифт, промяна на снимка в хедъра и добавяне на лого.

Изграждане на динамичен сайт – Dinamic site

Изграждането на динамичен уеб сайт с предварително изграден админ панел, от който администраторът на сайта има възможност да управлява съдържанието му, да създава нови страници в сайта и да вписва текстово съдържание в тях, да помества неограничен брой снимки във всяка една страница, да създава галерии от снимки с описание и заглавие към всяка една от тях, а при кливане върху всяка снимка тя да се отваря в нов прозорец с по-голям размер чрез лайт ефект. При създаването на всяка нова страница в сайта нейното заглавие се превръща автоматично в наименование на нов бутон от главното меню на сайта. Админът има възможност също да изтрива страници или да редактира съдържанието им, да създава нови категории и подкатегории в сайта и да пише новини, статии и публикации с текстово съдържание и изображения в тях и да ги прикрепва към желана от него категория, да създава хипер връзки (линкове) на текст или изображение, да разреши или забрани коментарите към дадена публикация и да ги модерира.
Направата на динамичен сайт включва също така и изработване на уеб дизайн на сайта, като вариантите са два – създаване на изцяло нов уникален уеб дизайн за клиента или частичен редизайн на един от съществуващите темплейти, който той си е избрал предварително – промяна на снимка в хедъра и добавяне на лого. Към динамичния сайт могат да бъдат инсталирани и допълнителни модули в зависимост от предпочитанията на клиента – модул слайдшоу, модул за мултиезичност на сайта, модул за контактна форма, модул за плейване на видеоклипове и др.
След окончателната изграждане на сайта следва обучение на клиента и опознаване на функционалността на админ панела.

Система за онлайн СМС разплащания

Интегриране на система за онлайн SMS разплащания в уеб сайт. SMS системата за разплащане се осъществява с помоща на сайта – mobio.bg. Mobio е система за SMS услуги, достъпни чрез SMS микро разплащания. Изпращането на SMS е едно от най-популярните средства за комуникация, а SMS разплащанията са подходящи за онлайн заплащане на малки суми. Услугата е специално разработена за собственици на уеб-сайтове, които желаят да използват заплащане чрез SMS за предлаганите от тях услуги.
Системата работи с всички мобилни оператори за България, като позволява да се извършват бързи и лесни плащания, само с пускането на 1 SMS от вашия телефон. Интеграцията на системата се осъществява чрез вграждане на специално разработен за целта скрипт в кода на сайта.

Избор на домейн име за уеб сайт

Избор на име на домейн на уеб сайт.
Полезна информация, съвети и препоръки за правилен избор на домейн за вашия сайт
Какво разширение е най-подходящо за вашия домейн?
Какво име да изберете на вашия домейн?
Предимства и недостатъци при използването на тире в името на домейн.