Често задавани въпроси и отговори

Често задавани въпроси от страна на потребители, свързани с предлаганите от нас уеб услуги.

Въпроси и отговори от SavovDesign

Най-често задавани въпроси от страна на потребителите и отговори към тях. Отговори на въпроси, свързани с изработването на уеб сайт и уеб дизайн на сайт. Цена за изработка, срок за изпълнение на поръчката, поддръжка и развитие на сайта, интегриране на допълнителни модули и скриптове, структура и функционалност на сайта, оферти за изработване на уеб сайтове, оптимизация, реклама и др.

Помощна страница с най-често задавани въпроси и отговори

В днешно време все повече хора се възползват от интернет мрежата, като основен източник на информация. Почти всеки от нас разполага с достъп до компютър свързан с интернет, било то у дома си или пък на работното място.
Всеки потребител, който търси нещо определено в мрежата се стреми да получи достатъчно подробна информация, снимки, видео за продукта или услугата, която му е необходима. Ето защо една професионално изградена и добре оптимизирана интернет страница с уникален и привлекателен дизайн ще Ви даде възможност да представите себе си или своята фирма, дейностите и услугите които извършвате, всички продукти които произвеждате и предлагате на пазара. По този начин с течение на времето все повече хора ще разбират за Вас и вашия бизнес. Защо ми е необходим уеб сайт?
Може би най-често задаваният въпрос, отговорът на който се определя от сложността на уеб проекта, който бихте искали да ви бъде изработен, вашите изисквания и предпочитания относно структурата, функционалността и дизайна на уеб сайта и естествено труда, който следва да бъде вложен при цялостното му реализиране.
За да бъдете максимално улеснени в избора си, SavovDesign ви предлага и готови решения под формата на оферти, чийто цени са формирани предварително на базата на всички структурни елементи, включени в съответната оферта.
И все пак, за да сте успешно конкурентни онлайн, вашият уеб сайт е необходимо да бъде уникален по отношение на уеб дизайн, визия, структура и функционалност. Имайки предвид това, SavovDesign ще ви предложи изграждането и на изцяло нов, уникален уеб дизайн към всяка една от офертите, за всички, които пожелаят това, като допълнителната цена за неговата изработка ще се формира в зависимост от сложността на съответния дизайн. За да се постигнат максималните резултати, отговарящи на Вашите изисквания и представяне, SavovDesign ще ви помогне с отговори и съвети към всички Ваши въпроси, свързани с изработването на уеб сайт.
Оферти за изработка на сайт
В зависимост от типа и структурата на сайта, сложността на неговия дизайн, както и евентуалното интегриране на допълнителни скриптове и модули, сроковете за изработка на сайт варират от 3 до 15 работни дни от момента на активирането на вашия домейн.
Поетият от SavovDesign ангажимент за спазване на крайния срок за изработване на уеб сайт е важен елемент от целия процес, на който стриктно държа, затова предварително обмислям добре нещата преди да поставя краен срок за изпълнение на всяка направена към мен поръчка.
Етапите при изработката на уеб сайт са следните:
1. Консултации с клиента и изясняване на всички изисквания от негова страна, относно дизайна и структурата на сайта, както и всички останали подробности, свързани с неговото изработване.
2. Избор на домейн и заглавие на сайта.
3. Преценка на съдържанието на сайта и създаване на подходяща и максимално ефективна структура за правилно и точно разположение на елементите в него.
4. Уточняване на дизайна и цялостния външен вид на уеб сайта. Изработване на професионален, качествен и добре структуриран темплейт на сайта, с качествени и добре оптимизирани изображения в него, подпомагащи бързата скорост на зареждането му в бразузера.
5. Изготвяне на фирмено лого или ако клиентът разполага с предварително създадено такова се съобразявам задължително със стила на логото при изготвянето на самия дизайн.
6. Разработка на уеб сайта, интегриране и конфигуриране на модулите и цялата система.
7. Частично попълване и форматиране на съдържанието на сайта и създаване на вътрешни и външни връзки, с цел улесняване и подпомагане на клиента при работата му с админ панела и управлението на съдържанието на сайта.
8. Първоначална SEO оптимизация на сайта, чрез вписване на заглавие, описание и ключви думи за началната страница и правилно оптимизиране на таговете <title>, <meta name=“description“> и <meta name=“keywords“> за всяка вътрешна страница и подстраница на уеб сайта, така че въпросните тагове за заглавие, описание и ключови думи да се попълват автоматично, след като администраторът създаде нова страница в сайта и помести нейното съдържание от административния панел.
9. Регистриране на сайта в най-известните световни търсачки.
10. Инсталиране на брояч на посетителите, предоставящ подробна статистика на посещенията в уеб сайта.
11. Пълно завършване и изпробване на функционалността на системата и одобрението й от страна на клиента.
Какво е изработка на уеб сайт?
Уеб дизайн е понятие, което включва в себе си стилна и визуална подредба на всички елементи в уеб сайта, като избор на фон, подбор на цветова гама, оформление на изображенията, линкове или хипер-връзки, шрифт и цялостна разработка на външния вид на сайта. При изработката на уеб дизайн на сайт, уеб дизайнерът трябва да се придържа към всички основни уеб стандарти, така че след като дизайнът на сайта бъде завършен, той да функционира правилно и безпроблемно под всички основни и най-често използвани браузъри (Internet Explorer, Mozilla, Opera, Google Chrome, Safari). Какво е изработка на уеб дизайн на сайт?
Изборът на уеб дизайн за вашият сайт се дискутира предварително още при формирането на цялостната стратегия за изработването на сайта. Уеб дизайнът е важен елемент, от който зависи вашето онлайн представяне и отразяване на вашата идентичност в интернет пространството, за това предпочитанията ви относно избор на уеб дизайн за вашия сайт трябва да са предварително съобразени с тематиката и съдържанието на сайта, както и с цветове и шрифтове на логото, ако имате предварително създадено такова. Изработване на уеб дизайн на сайт
Всеки динамичен сайт притежава предварително изграден контролен, административен панел, от където се осъществява управлението на съдържанието на уеб сайта. След цялостното изработване на сайта от моя страна, всеки клиент придобива статус на администратор и получава данни за достъп до админ панела на неговия сайт.
Освен изработка на уеб сайтове по индивидуален проект, предлагам и готови решения, посредством предварително изградени оферти. Оферти за изработване на уеб сайтове от SavovDesign
Домейн на сайт представлява www.името-на-вашия-сайт.com Домейнът може да завършва на .com, .net, .org, .info, .eu и т.н. Домейнът на сайта се изписва в адрес бара на браузера, като по този начин става зареждането на самия уеб сайт.
При избор на домейн за вашия сайт трябва да се съобразите с няколко важни препоръки. Домейнът да съдържа по възможност важна ключова дума, свързана с дейността която ще рекламирате или името на вашата фирма, ако желанието ви е да я популяризирате. В същото време домейнът да не е прекалено дълъг, за да е по-лесен за изписване и запомняне. Изпробвайте и проверете варианти за домейн
Да, задължително е необходим домейн преди да започне процедурата по изработването на вашия уеб сайт. Зареждането на сайта се осъществява чрез уеб браузер, когато посетителите на сайта въведат неговия URL адрес в адрес бара на своя брауезер, а именно този адрес представлява вашият интернет домейн. Полезна информация, съвети и препоръки за избор на домейн
Уеб хостинг представлява един или няколко сървъра, на които са разположени всички необходими файлове за вашия сайт. Уеб хостингът осигурява техническите ресурси и необходимата 24 часова поддръжка за вашия уеб сайт, способстващи за безпроблемната му работа.
Да, задължително. За да функционира даден уеб сайт трябва всички директории и работни файлове на сайта да са разположени на уеб сървър.
Регистрирането и закупуването на домейн и хостинг за уеб сайт е най-често за период от 12 месеца. След изтичане на този период, абонаментът трябва да бъде подновен за следващите 12 месеца. Ако абонаментът не бъде подновен, сайтът спира да функционира, като домейнът е все още зает за определен период от време, през който той не може да бъде регистриран от друг потребител.
Зависи какво се разбира под поддръжка на уеб сайт! Ако се има предвид редактиране на съдържанието на уеб сайта, текстово съдържание, снимки, галерии, линкове, продукти, публикации, категории и подкатегории, страници и подстраници и т.н. В тези случаи клиентът сам редактира съдържанието на своя уеб сайт, с помощта на административна система за управление на съдържанието на сайта, за което не се заплаща допълнително. Единствената такса, която клиентът дължи е след изтичане на абонамента за хостинг и домейн, за неговото подновяване за следващите 12 месеца.
Всяка друга поддръжка на уеб сайта, включително и редактиране на съдържанието му, ако клиентът не желае да се ангажира с това, се заплаща допълнително.

След като сайът бъде окончателно изработен, неговата рекламата е задължителна, за да може той да добие нужната популярност.

Безплатни варианти за реклама на сайт са следните:
# Регистриране на уеб сайта в множество свободни директории за добавяне на нови линкове, топ класации на сайтове и др. Добави нов сайт
# Добавяне на статии от сайта в социални мрежи и директории за статии и публикации.
# Регистрация в търсачки
# Добавяне на линка на сайта или линк към статия от сайта в мнения по различни разисквани теми от тематични форуми.
# Безплатна реклама чрез рекламен банер на сайта
# Други

Платена реклама на уеб сайт:
# Платената реклама в Google Adwords
# Платената реклама в Facebook
# Публикуване на платени рекламни публикации в онлайн медии
# Платена реклама чрез рекламен банер на сайта
# Други

За да поръчате изработването на уеб сайт, може да направите Вашето запитване към мен от тук – Запитване за изработка на уеб сайт , да направите заявка към избрана от Вас оферта, от всички оферти, които предлагам или да се свържете с мен посредством моите координати за връзка – SavovDesign – Контакти
След като се запознаете подробно със съдържанието и условията на избраната от Вас оферта, може да направите своята заявка от формата за заявка, разположена в долната част на съответната оферта. Попълнете правилно всички полета от формата и натиснете бутона Изпращане.
Частичен редизайн на вече съществуващ, предварително изграден уеб дизайн представлява частична промяна във визията на сайта. Частичният редизайн включва промяна на основен фон, промяна на лого, промяна на основна снимка в хедъра на сайта, промяна на всички снимки от слайда на сайта ако има такъв, промяна на цветовете на бутони от меню, както и цветовете на шрифтовете в сайта.
Да, възможна е промяна в структурата на уеб сайт, поръчан към някоя от моите предварително създадени оферти. Предварително е необходимо да се уточни какви промени ще са нужни, дали тези промени са осъществими и след окончателна преценка да се сформира цена за извършване на съответните промени в структурата на сайта.
Да, възможно е това. Предварително е необходимо да се уточни, какви допълнителни функции бихте желали да бъдат интегрирани в сайта, дали е възможно тяхното интегриране и след окончателна преценка от моя страна, да се формира цена за извършените промени.
Всички уеб сайтове, изработени от SavovDesign, притежават началната SEO оптимизация. Началната SEO оптимизация, от своя страна, включва предварителното и правилно формиране на всички най-важни за търсачките мета тагове, в кода на всяка страница от сайта.
Пълната и мащабна SEO оптимизацията е най-важният процес от популяризирането на уеб сайта. SEO оптимизацията е сложен и систематизиран процес за подобряване позиционирането на Вашия уеб сайт в по-известните търсачки. Ако сайтът Ви е добре оптимизиран, то той ще се класира на по-високи позиции в резултатите от търсене. Поради сложността на процеса, SavovDesign предлага пълна SEO оптимизация само на уеб сайтове, изработени от нас. Услуга за пълна SEO оптимизация на уеб сайт.