Изработка и поддръжка на динамичен уеб сайт

Какво означава понятието динамичен уеб сайт? Как се извършва изработването на динамичен уеб сайт и през какви етапи преминава процедурата? Има ли нужда от поддръжка, вече изработеният динамичен сайт и какви са видовете поддръжка на динамичен уеб сайт? В тази статия ще намерите повече информация, свързана с отговорите на всички тези въпроси.

Какво е динамичен уеб сайт?

Динамичен уеб сайт е този сайт, който притежава административен панел или така наречената CMS система за управление на съдържанието. Основната функция на CMS системата е да предостави на собственика на сайта, възможност за управление на съдържанието в основния контент на всяка страница и публикация от уебсайта. Админ панелът на динамичния уеб сайт притежава текстов редактор, с помощта на който администраторът може да вписва и редактира текстово съдържание, да създава вътрешни и външни връзки, да помества снимки или други файлове. В зависимост от сложността на уеб сайта, административният панел може да има разширен набор от инструменти за управление и на други модули, освен основния контент – Управление на навигация и меню, управление на елементи от заглавката, страничната колона и долната част на сайта, управление на рекламни полета и др.

Процедура по изработване на динамичен сайт

Процедурата по изграждане на динамичен уеб сайт включва няколко основни стъпки:

1. Избор на домейн за сайта, съобразен с дейностите и услугите, които предлагате.

2. Изработване на уеб дизайн на сайта, съобразен с предпочитанията на клиента и всички HTML и CSS правила.

3. Програмно изграждане и инсталиране на сайта и административната система за управление на съдържанието му.

4. Начална SEO оптимизация на уеб сайта, формираща всички основни мета тагове в кода на страницата.

5. След финализиране на цялостната изработка на сайта, клиентът получава лични данни за вход в админ панела и указания за работа.

6. Безплатна помощна консултация и запознаване на клиента с функционалността на административния панел и неговите възможности.

Поддръжка на динамичен уеб сайт

Поддръжка на динамичен сайт е широкообхватно понятие. Тук е мястото да конкретизираме, какво представлява поддръжката на уеб сайт и какви са видовете поддръжка. Поддръжката на всеки уеб сайт може да бъде два вида – техническа поддръжка и вътрешна поддръжка на съдържанието на сайта.

Техническа поддръжка на уеб сайт

Техническата поддръжка на уеб сайт осигурява правилното и безпроблемно функциониране на всички компоненти в него и на целия уеб сайт, като цяло. Правилно зареждане и изчистване на евентуално възникнали грешки. Поддръжка на сигурността на сайта и предпазването му от хакерски намеси. Техническата поддръжка се осъществява от програмен уеб специалист, най-често от уеб разработчикът, реализирал дадения сайт.

Поддръжка на съдържанието в динамичен сайт

Ако сте собственик на динамичен уеб сайт, не е необходимо да притежавате някакви специални умения, за да можете да поддържате съдържанието на Вашия сайт.

Админ панелът на изработените от SavovDesign динамични сайтове е изграден, така че да бъде максимално достъпен за управление и лесен за употреба.
С натискането на различни бутони в админ панела, собственикът на сайта може лесно да променя съдържанието на страници, публикации, снимки, линкове и др. Управлението се осъществява посредством уеб базиран текстови редактор с куп възможности, позволяващи промяна на размера и цвета на шрифта, създаването на текстови и снимкови вътрешни или външни връзки и др. Вмъкването на изображения в сайта е максимално удобно и позволява корекция на размерите на снимката и подредбата й от ляво, отдясно или в средата на основния текст, както и подредбата на множество снимки под формата на Галерия с възможност за вписване на заглавие и описание към всяка снимка, а при кликване върху нея да се отвори в нов по-голям прозорец.

От админ панела, администраторът има възможност да оформя съдържанието на всяка страница в сайта, да създава нови страници, като тяхното заглавие автоматично добавя нов бутон в основното меню, както и да редактира или изтрива съществуващи такива.
Освен снимки в сайта могат да бъдат качени и друг тип файлове, към които могат да бъдат създадени линкове, позволяващи тяхното изтегляне.

Изработка и поддръжка на динамичен уеб сайт

Оферти за изграждане на динамичен уеб сайт

Всички уеб сайтове, изработени от SavovDesign са изцяло динамични и притежават админ панел за управление на съдържанието в сайта. За Ваше улеснение, SavovDesign предлага няколко предварително изготвени оферти за изграждане на динамичен уеб сайт:

Оферти за изработка на уеб сайтове от SavovDesign.com