Изработване на статичен или динамичен уеб сайт

Изработка на статичен или динамичен уеб сайт от SavovDesign

Какво включва изработката на уеб сайт?

Изработването на уеб сайт е процес, съчетаващ програмиране и уеб дизайн, при който се изработва цялостна интернет страница. Сайтът е съвкупност от отделни уеб страници, обикновено свързани помежду си в общо меню с линкове към всяка една от тях, като тези страници се адресират към един общ url – адрес, който е името на домейна на сайта.

Какво е статичен и динамичен уеб сайт?

Има различни видове уеб сайтове, в зависимост от тяхната структура, функционалност, предназначение, съдържание и аудиторна насоченост. Всички уебсайтове се разделят основно на два вида – статичен сайт и динамичен сайт.

Статичните сайтове са изградени и написани изцяло под HTML- програмен език, посредством който се структурира визия от текстово съдържание и изображения. При статичния сайт липсва административна система за управление на съдържанието, което означава че неговото съдържание може да бъде променяно само от уеб дизайнера, изработил сайта или от друг специалист, притежаващ нужните технически познания за тази цел. Този тип сайт е подходящ за изработката на лични, информационни или представителни уеб страници, чиито съдържание не се нуждае от ежедневно обновяване. В днешно време този тип уеб сайтове почти не се разработват, понеже изработката им изисква значителен ресурс от време и труд.

Уеб сайт, в който администраторът има възможност да манипулира съдържанието му, чрез предварително изградена административна система се нарича динамичен сайт. Администраторът на сайта може лесно да добавя, променя или изтрива текстове, изображения, новини, продукти и други, като съдържанието на сайта се променя с помощта на уеб базиран текстови редактор, интегриран в админ панела. Повечето уеб сайтове в днешно време са динамични и са предпочитани пред статичните именно заради тяхната гъвкавост и удобство при обновяването и актуализацията им.

Как SavovDesign извършва изработване на уеб сайтове?

В процеса на работа при изработка на сайт се стремя да спазвам всички уеб стандарти и изисквания, да бъда коректен и да се съобразявам с предпочитанията на моите клиенти, като наблягам особено на добрите цени, приятната и привлекателна визия на сайта, неговата добра функционалност, както и да предоставя възможност за евентуално надграждане на сайта за в бъдеще.
Комуникацията се осъществява по имейл или телефон и практически няма никакво значение дали сте от София, Русе, Пловдив, Варна или което и да е друго място в България или Чужбина.

Какви са етапите при изработване на сайт?

Процесът при изработка на уеб сайт включва следните етапи:

1. Избор на домейн (адрес на сайта), съобразен с дейността на фирмата и с целевата насоченост на сайта към определена група потребители.
2. Изграждане на уеб дизайн на сайт, съобразен с дейността на фирмата и предпочитанията на клиента.
3. Програмно изграждане на уеб сайта и интегриране на административна система за управление на съдържанието.
4. Начална SEO оптимизация на сайта и регистрацията му в по-известните търсачки.

Повече информация по темата: Етапи при изработка на уеб сайт