Статичен или динамичен уеб сайт

Какво включва изработката на сайт?

Изграждането на всеки уеб сайт е процес, съчетаващ програмиране и дизайн, при който се изработва цялостна, функционираща и стилизирана интернет страница. Сайтът е съвкупност от начална и вътрешни страници, обикновено свързани помежду си в общо меню с линкове към всяка една от тях, като всички те се адресират към един общ url – адрес, който представлява името на домейна на сайта.

Статичен или динамичен уеб сайт?

Има различни видове уеб сайтове, в зависимост от тяхната структура, функционалност, предназначение, съдържание и аудиторна насоченост. Всички те се разделят основно на два вида – статичен уеб сайт и динамичен уеб сайт.

Какво е статичен уеб сайт?

Статичните сайтове са изградени и написани изцяло под HTML- програмен език, посредством който се структурира визия от текстово съдържание и изображения. При статичния сайт липсва административна система за управление на съдържанието, което означава че неговото съдържание може да бъде променяно само от уеб дизайнера, изработил сайта или от друг специалист, притежаващ нужните технически познания за тази цел. Този тип сайт е подходящ за изработката на лични, информационни или представителни уеб страници, чиито съдържание не се нуждае от ежедневно обновяване. Днес подобни сайтове почти не се разработват, понеже изграждането и редактирането на всеки статичен сайт изисква значителен ресурс от време и работа.

Какво е динамичен уеб сайт?

Уеб сайт, в който администраторът има възможност да управлява съдържанието му, чрез изградена административна CMS система, се нарича динамичен сайт. От админ панела (системата за управление) на сайта, с помощта на уеб базиран текстови редактор, администраторът може лесно да контролира динамичното съдържание – да добавя, променя или изтрива текстове, изображения, новини, продукти и други. Повечето уеб сайтове в днешно време са динамични и са предпочитани пред статичните именно заради тяхната гъвкавост и удобство при обновяването и актуализацията им.

Как SavovDesign изработва уеб сайтове?

Статичен или динамичен уеб сайт

В процеса на работа при изработка на сайт се стремя да спазвам всички уеб стандарти и изисквания, да бъда коректен и да се съобразявам с предпочитанията на моите клиенти, като наблягам главно на добрите цени, приятната и привлекателна визия на сайта, неговата добра функционалност и поддръжка, както и да предоставя възможност за евентуално бъдещо развитие и надграждане на сайта.
Комуникацията се осъществява по имейл или телефон и практически няма никакво значение дали сте от София, Русе, Пловдив, Варна или което и да е друго място в България или чужбина.

Какви са етапите при създаване на сайт?

Процесът при създаване на уеб сайт включва следните етапи:

Домейн име

Избор на домейн (адрес на сайта), съобразен с дейността на фирмата и с целевата насоченост на сайта към определена аудитория потребители.

Уеб дизайн

Изграждане на уеб дизайн на сайт, цялостна визия и оформление, съобразени с тематика, концепция и предпочитания на клиента.

Уеб програмиране

Програмно изграждане на уеб сайта и интегриране на административна CMS система за управление на динамичното съдържание.

SEO оптимизация

1. Начална SEO оптимизация на сайта и регистрацията му в по-известните търсачки.
2. Пълна SEO оптимизация, SEO анализ, маркетинг стратегия и реклама в интернет мрежата.

Повече информация по темата: Етапи при изработка на уеб сайт