Класиране на уеб сайт в Гугъл по ключова дума

За доброто класиране на Вашия сайт по дадена ключова дума, в по-известните търсачки, като Google, Bing, Yahoo и др. е важно предварително да бъдат уточнени следните параметри:

Класиране на уеб сайт в Гугъл по ключова дума
  • Най-важните ключови думи или фрази, за които желаете Вашия сайт да се класира в търсачката.
  • Конкуренция за избраните ключови думи или фрази, за които желаете Вашия сайт да се класира в Гугъл.
  • Домейнът на Вашия сайт. Желателно е при избор на домейн за вашия сайт да включите най-важната ключова дума в името на домейна.
  • Какъв тип е сайта Ви (представителен, личен или фирмен сайт, онлайн магазин, блог или друг тип сайт).
  • Как е конструиран самия сайт (на базата на CMS платформа или друг вид сайт).
  • Скорост на зареждане на Вашия сайт. Бързото зареждане на сайта е важно условие за успешното му класиране в резултатите от търсене. По-бързо зареждащите се сайтове се ползват с по-добър рейтинг от Гугъл и повечето търсачки.
  • Преди колко време е изработен сайта Ви. Логично е, когато сайтът ви е нов и съдържанието в него е все още не чак толкова богато, той да се класира далеч назад в резултатите за търсене. Процесът за по-предно класиране е бавен и изисква освен много работа, свързана с обогатяване на съдържанието на сайта и много търпение от Ваша страна.
  • Доколко съдържанието на Вашия сайт е уникално. За успешното класиране на Вашия сайт, информацията в него трябва да бъде уникална и добре подбрана с цел да се наблегне предимно на съответните ключови думи или фрази, за които желаете той да се класира на по-предни позиции в търсачката.

На кое място в Google се класира Вашия сайт?

За да разберете, как Вашия сайт се класира в търсачката по определена ключова дума или фраза, аз Ви предлагам един много добър безплатен инструмент, благодарение на който може да се търси по една или няколко ключови думи едновременно и Ви показва точно с коя страница на сайта си сте постигнали класирането за дадената ключова дума или фраза.

Проверете как Вашия сайт се класира в Гугъл