Какво е изработка на уеб дизайн на сайт?

Какво представлява уеб дизайнът и какво включва процедурата по неговото изработване. Видове уеб дизайн.

Изработване на уеб дизайн на сайт

Какво е уеб дизайн на уеб сайт?

Уеб дизайнът представлява стилна и визуална подредба на всички елементи в уеб сайта. Подбор на цветова гама, избор на фон, създаване на лого, оформление на снимки и изображения, вътрешни и външни връзки (линкове), избор и оформление на шрифт и цялостна разработка на външния вид на сайта.

Видове уеб дизайн

С навлизането на новите мобилни и компютърни технологии се промениха много неща по отношение на уеб дизайна и уеб програмирането, като цяло. В тази зависимост, уеб дизайнът може да бъде разделен на няколко типа, според неговото предназначение и функционалност.

1. Статичен уеб дизайн на сайт. Най-просто казано, това е обикновения уеб дизайн на сайт, познат ни от много години насам. Статичен уеб дизайн, пригоден за визуализиране под монитори с нормален размер на екрана. Този вид уеб дизайн няма функцията и способността да се приспособява към размерите на различни видове дисплеи, което вече го прави все по-малко използваем.

2. Мобилен уеб дизайн на сайт. Мобилният уеб дизайн е предназначен за визуализиране на сайта под мобилен телефон с малък размер на екрана. Този уеб дизайн няма функцията и способността да се нагажда автоматично към размерите на различни видове дисплеи, а само конкретно към един общ и универсален размер телефонния дисплей. Мобилният уеб дизайн или така наречената мобилна версия на уеб сайт е винаги в комбинация със статичния уеб дизайн. Т.е. в този случай уеб сайтът има два уеб дизайна – статичен и мобилен. Според размерите на екрана, през който е зареден и видим съответния уеб сайт, браузерът избира автоматично една от двете версии на уеб дизайн, предназначена за съответното устройство.
Какво е изработка на мобилна версия за сайт ?

3. Адаптивен уеб дизайн на сайт. Адаптивният (responsive) уеб дизайн е предназначен за визуализиране на сайта под всякакви видове дисплеи с различен размер на екрана. Този уеб дизайн има функцията и способността да се адаптира и нагажда автоматично към размерите на различни видове дисплеи на монитори, лаптопи, таблети и смартфони. Адаптивният уеб дизайн е самостоятелен. Т.е. той работи самостоятелно, което изключва необходимостта от наличието мобилна версия на сайта.
Какво е изработка на адаптивен дизайн за сайт ?

Изработване на уеб дизайн за уеб сайт

Създаването на уеб дизайн е основен етап от процеса по изработка на сайт. При направата на уеб дизайн за сайта, уеб дизайнерът трябва да се придържа към всички основни HTML и CSS уеб стандарти, така че след като дизайнът на сайта бъде завършен, той да функционира правилно и безпроблемно под всички основни и най-често използвани браузъри (Internet Explorer, Google Chrome, Google Chrome Mobile, Mozilla, Opera, Safari). SavovDesign предлага уеб услуга за професионална изработка на индивидуален, адаптивен уеб дизайн на сайт, както и редизайн на вече съществуващ уеб сайт.

Тематика, целенасоченост и функционалност на сайта

Процесът при изграждането на уеб дизайна на Вашия сайт би трябвало да започне с изясняване на виждането и концепцията Ви за сайта, неговата тематика, целенасоченост и функционалност, според дейността и услугите, които предлагате, както и правилното подбиране на цветова гама и подходящи шрифтове за лого и всички страници от сайта.

Елегантен стил и уникални идеи за добър уеб дизайн

Уеб дизайнът на сайта е Вашето лице в интернет мрежата, за това той трябва да е свеж, професионален, леснодостъпен и да бъде изработен така, че цялостната визия на сайта да бъде възможно най-уникална и привлекателна, за да съумее да привлече и задържи погледа на потребителя, който е попаднал в сайта Ви и в комбинация със съдържанието му, да го накара да остане възможно най-дълго на сайта Ви, да го разгледа подробно, да научи нещо интересно, или пък да си поръча даден продукт, ако сайтът Ви е онлайн магазин.

При изработката на уеб дизайн, всеки добър уебдизайнер е длъжен да се придържа към елегантния стил и в същото време да не прекалява с излишни елементи или прекалено големи по размер файлови изображения, тъй като това може да доведе до забавяне на скоростта на зареждане на Вашия уеб сайт и да отблъсне посетителите в него – никой не желае да чака и губи време, ако сайтът Ви се зарежда прекалено бавно.

В обобщение може да се каже, че направата на уеб дизайн е доста сложен процес с много тънкости и специфични моменти, изискващ богат опит, техническа мисъл, творчески и нестандартни решения, както и съобразяване с всички основния уеб стандарти и специфичните изисквания и предпочитания на клиента.

Няма коментари до момента

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *