Бутон за споделяне в социални мрежи

Бутонът за споделяне е безплатен за ползване скрипт и е реализиран само и единствено с помощна цел. SavovDesign не носи отговорност при възникването на евентуални проблеми с функционирането му.

+Сподели е бутон за споделяне на публикации, статии, новини или други страници от сайта Ви, в по-известните световни и български социалните мрежи и директории. Бутонът може да поставите на всяка една страница от Вашия сайт, като в зависимост от платформата, която използва сайта Ви, е възможно да бъде необходимо да имате някои елементарни HTML познания.

Бутон за споделяне

Защо ми е необходим бутон за споделяне?

С помощта на бутона за споделяне +Сподели, потребителите на Вашия сайт, ще могат лесно да споделят Вашите публикации в техните профили от най-известните световни и български социалните мрежи и директории. Това ще повиши посещаемостта и популярността на всяка споделена публикация и на сайта Ви, като цяло.

Как работи бутона за споделяне?

Бутонът за споделяне +Сподели автоматично прихваща линка, заглавието и описанието на съответната, отворена страница и при натискане на бутон на избрана социална мрежа, ги изпраща директно до съответната мрежа за споделяне. Повечето социални мрежи или директории за споделяне изискват регистрации. За да бъде успешно и автоматично споделена избрана страница или публикация от сайта Ви, в дадена социална мрежа или директория, е необходимо всеки, който иска да я сподели, да е влязъл предварително в своя профил на съответната социална мрежа или директория, по начинът, по който става споделянето във Фейсбук.
За да може скриптът да прихване автоматично заглавие и описание е необходимо предварително да имате коректно попълнени за целта мета тагове към съответната страница на сайта Ви (title, description).

Инсталация на бутон за споделяне в WordPress

1. Изтеглете и разархивирайте плъгина.
2. Качете папката spodeli в директорията /wp-content/plugins/ на вашия сървър.
3. Включете разширението от менюто Разширения (Plugins).
4. Проверете дали бутонът за споделяне се появява в края на всяка публикация.

Инсталация на бутон за споделяне в други сайтове

Повечето уеб сайтове се изработват с HTML енкодинг UTF-8, но има и такива, които използват енкодинг CP1251. В зависимост от енкодинга на Вашата страница, HTML кодът на бутона за споделяне е в две разновидности. Копирайте и поставете един от двата кода на бутона в HTML кода на Вашия сайт, на подходящо място, където бихте искали да се появи бутона. Обикновено това е място под статия или текст на страница. Тествайте и ако в бутона за споделяне се появят йероглифи или непознати знаци вместо нормален текст на кирилица, това означава че енкодинга на Вашия сайт не съответства с енкодинга на бутона. За целта изберете и поставете другия код за бутона. Ако желаете и имате необходимите HTML познания, може да зададете друго изображение на бутона по Ваш избор, така че да съвпада със стила на сайта Ви. Това е всичко, вече имате инсталиран бутон за споделяне на сайта Ви.

В зависимост от платформата, която използва сайта Ви, може да поставите кода на бутона и в една конкретно избрана от Вас страница на Вашия сайт. От админ панела, при редакция на съответната страница, изберете HTML режим на текстовия редактор, копирайте и поставете кода на бутона под съдържанието на страницата и запазете.

Код за бутон (Енкодинг UTF-8):

<div class="share">
<a href="https://savovdesign.com"><img src="https://savovdesign.com/images/share/button.png" alt="SavovDesign"/></a><script src="https://savovdesign.com/images/share/sd.js" type="text/javascript"></script>
</div>

Код за бутон (Енкодинг CP1251):

<div class="share">
<a href="https://savovdesign.com"><img src="https://savovdesign.com/images/share/button.png" alt="SavovDesign"/></a><script src="https://savovdesign.com/images/share/sd1251.js" type="text/javascript"></script>
</div>

Бутонът е актуализиран на 29.08.2018

17 коментара до момента

 • 28.10.2011 objvi.com
  objvi.com

  Използвам бутона за споделяне на два от моите сайтове. Доволен съм от работата на бутона. Лесно и бързо споделяне на съдържание. Ще го поставя и на другите мой сайтове!

 • 14.11.2011 Милена.eu
  Милена.eu

  Здравейте, каква е процедурата за добавяне на социална мрежа във вашия бутон?

  Поздрави!

  Милена

  • 04.12.2011 SavovDesign
   SavovDesign

   Вашата социална мрежа е вече добавена в скрипта на бутона.

 • 05.12.2011 SavovDesign
  SavovDesign

  В скрипта на бутона за споделяне са добавени 2 нови социални мрежи – cukni.com и милена.eu, а вече несъществуващия Google Buzz е заменен с Google Plus бутон.

 • 03.04.2012 YouNotepad
  YouNotepad

  Здравей тъй-като не намерих как да се свържа с теб по мейл ще си попитам директно тук. Би ли добавил younotepad.com към бутона ти за споделяне?

  Благодаря предварително.

  • 26.09.2013 SavovDesign
   SavovDesign

   Сайтът е добавен

 • 26.06.2012 alumen67
  alumen67

  За съжаление ползвам само поддомейн на alle.bg,а тук опциите са ограничени.

 • 10.08.2012 Бижута онлайн
  Бижута онлайн

  Много полезен тул, моментално го добавям и аз.

 • 31.07.2013 Димитър
  Димитър

  Ако може да добавите и Plusedno.

  • 05.08.2013 SavovDesign
   SavovDesign

   При първа възможност ще добавя и Вашия сайт.

  • 23.09.2013 SavovDesign
   SavovDesign

   Plusedno е вече добавен в скрипта на бутона

 • 23.09.2013 SavovDesign
  SavovDesign

  Премахнати са неработещите сайтове от бутона за споделяне и на тяхно място са добавени нови.

 • 24.09.2013 martin
  martin

  moje li da zamenish neraboteshtite socialni mreji s drugi

  • 25.09.2013 SavovDesign
   SavovDesign

   Мисля, че точно това съм направил и съм го написал в предния си коментар

 • 01.04.2014 Techno Studio
  Techno Studio

  браво доста добре стоят в началната ми страница благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *