Проверка на снимка, изображение

Oнлайн инструмент за проверка на резолюция и големина на снимка или изображение.

Какви характеристики има една снимка?

Всяка една снимка, изображение или картинка, качени на вашия компютър или в интернет пространството имат няколко основни информативни характеристики и данни. Тези данни ви дават информация за заглавие, формат (тип), резолюция, съотношение и големина на снимката. Заглавието е името на файла и то може да бъде лесно променено, чрез редакция на името на снимката. Форматът е разширението на файла на снимката. Той може да бъде променен само чрез специализирана програма или онлайн инструмент за обработка на снимки. Най-разпространените снимкови формати са: JPG, JPEG, PNG, GIF. Резолюцията ви дава информация за размерите на снимката в пиксели – широчина и височина. Съотношението на снимката представлява съотношение между страните – широчина и височина. Големината е размера на файла в килобайти или мегабайти. Част от тези данни могат да бъдат видяни под windows, чрез клик с десен бутон на снимката и избиране на „Свойства“.

Защо са необходими данните на снимката?

В процеса по изработка на сайт и оптимизирането му е необходима писмена и снимкова инфомация от страна на всеки наш клиент. Много от клиентите ни изпитват затруднения в избора си на снимки, особено когато те са предназначени за определени места в сайта, изискващи специфични размери. Ако дадена снимка е по-голяма по размери от мястото, за което е предназначена, то тя би могла да бъде преоразмерена и обработена до нужните размери. Ако обаче тази снимка е с по-малки размери от необходимите, то тя няма как да бъде увеличена, тъй като ще се изгуби от нейното качество и ще изглежда „размазана“. Изборът на снимки за лого, слайд, банер и др. е много важен и ако потребителят не знае какви са характеристиките на съответното изображение се затруднява в преценката си. Поради тези причини, направих този инструмент, който бързо и лесно показва цялата необходима информация за дадено изображение или снимка, намиращи се на компютъра ви.

Проверка на характеристики и данни на снимка

Предлагам ви един бърз и полезен онлайн инструмент, с помощта на който може да проверите информативните данни и характеристики на дадена снимка, картинка или изображение, качени на вашия компютър. Инструменът дава информация за име и формат на снимката. Размери за широчина и височина в пиксели – резолюция на изображението. Съотношение (Aspect Ratio) на страните на снимката. Големина на файла в килобайти.
Кликнете на бутона „Избери снимка“ и изберете желаната снимка от вашия компютър. Моля прегледайте информацията, която ще покаже инструмента.


Инструменът за проверка на снимка е напълно безплатен за ползване и е публикуван главно с помощна и информативна цел. SavovDesign не носи отговорност при евентуалното възникване на технически проблеми, свързани с функционирането на този инструмент.