Инструмент за проверка на хаштагове в сайт

Oнлайн инструмент за бързо и лесно тестване на заглавните хаштагове в сайта - HTML Outliner.

Какво представляват заглавните хаштагове?

Стандартните заглавни HTML хаштагове или наречените заглавки (заглавни маркери) в уеб страницата – h1, h2, h3, h4, h5, h6, формират HTML структурата и базата на нейната SEO оптимизация. Заглавията са лесно разпознаваеми, тъй като са с по-голям шрифт от останалия текст в сайта. Различните заглавия са с различна големина на шрифта в зависимост от вида хаштаг, който използват. Като обикновено заглавието с маркер h1 е най-голямо. Роботите на търсачките засичат и разчитат тези маркери, за да анализират по-добре, какво представляват структурата и съдържанието на страницата. Оптимизирането на заглавките е важна SEO практика за подобряване на класирането на съответната уеб страница.
Прочети още по темата: HTML5 семантични елементи

Защо е необходима SEO оптимизация на заглавките?

В процеса по изработка на сайт и оптимизирането му е необходимо да се структурира правилно заглавната и всяка вътрешна страница. Изборът и правилното попълване и структуриране на заглавните маркери е основно звено от цялата SEO оптимизация на сайта. За това е много важно да обмислите предварително, какъв текст ще съдържат вашите заглавия и какъв маркер ще използва всяко едно от тях. Като от особено важно значение за SEO е съдържанието на хаштага в страницата.

Тул за тестване на структурни заглавни маркери

Предлагам ви един безплатен и полезен онлайн инструмент (тул), с чиято помощ може да проверите съществуващите заглавни h-тагове в избрана уеб страница от вашия сайт. Освен визуализацията на заглавията, инструменът проверява автоматично за правилно изградена HTML и h-tag структура в страницата.

Инструменът за проверка на h-тагове е напълно безплатен за ползване и е публикуван само и единствено с помощна цел. SavovDesign не носи отговорност при евентуалното възникване технически проблеми, свързани с функционирането на този инструмент.