Лента с бутони за споделяне в социални мрежи и директории

Лента с бутони за споделяне е безплатен за ползване скрипт и е реализиран само и единствено с помощна цел. SavovDesign не носи отговорност при възникването на евентуални проблеми с функционирането му.

Лента за споделяне в социалните мрежи и директории

Тулбар лента с бутони за споделяне на публикации и страници в по-известните световни и български социалните мрежи и директории за добавяне на съдържание. След инсталация лентата се появява фиксирана в долната, лява част на всяка страница от сайта ви. Лентата е полупрозрачна, с цел да не се натрапва и се минимизира автоматично. С помощта на тази лента с бутони потребителите ще могат лесно да споделят Ваши страници и публикации в техните профили от социалните мрежи, което ще повиши посещаемостта и популярността на Вашия сайт.

Тулбар лента с бутони за споделяне

Лентата с бутони за споделяне може да поставите на всяка една или избрана страница от Вашия сайт, като за целта, в зависимост от платформата, която използва сайта Ви, е възможно да бъде необходимо да имате някои елементарни HTML познания.

Демо вариант на лентата за споделяне може да видите и изпробвате в лявата долна част на тази страница.

Как работи лентата за споделяне?

Всеки от бутоните, разположени в лентата за споделяне прихваща автоматично линка и заглавието на съответната, отворена страница и при натискане на бутон от лентата, ги изпраща директно до съответната мрежа за споделяне. Повечето социални мрежи или директории за споделяне изискват предварително създадена регистрация. За да бъде успешно споделена избрана страница или публикация от сайта Ви, в дадена социална мрежа или директория, е необходимо потребителят да се логне в своя предварително създаден профил, по начинът, по който се осъществява споделянето във Фейсбук.
За да може скриптът да прихване автоматично заглавието на Вашата страница е необходимо предварително да имате коректно попълнен за целта мета таг за заглавие към съответната страница на сайта Ви (title).

Инсталация на лента за споделяне в WordPress

1. Изтеглете и разархивирайте плъгина.
2. Качете папката spodeli-toolbar в директорията /wp-content/plugins/ на вашия сървър.
3. Включете разширението от менюто Разширения (Plugins).
4. Проверете дали лентата с бутони за споделяне се появява в долната част на всяка страница от сайта.

Инсталация на лента за споделяне в други сайтове

Повечето уеб сайтове са с HTML енкодинг UTF-8 на кода, но има и такива, които използват енкодинг CP1251. В зависимост от енкодинга на Вашия сайт, HTML кодът на лентата за споделяне е в две разновидности. Копирайте и поставете един от двата кода на лентата за споделяне между <head> и </head> на желана от вас страница във Вашия сайт, на която искате да се появи тя. Това е всичко, вече имате тулбар лента с бутони за споделяне на сайта Ви. Тествайте лентата и ако в нея се появят йероглифи или непознати знаци вместо нормален текст на кирилица, това означава че енкодинга на Вашия сайт не съответства с енкодинга на скрипта. За целта изберете и поставете другия код за лентата.

В зависимост от платформата, която използва сайта Ви, може да поставите кода на лентата и в една конкретно избрана от Вас страница на Вашия сайт. От админ панела, при редакция на съответната страница, изберете HTML режим на текстовия редактор, копирайте и поставете кода на лентата под или над съдържанието на страницата и запазете.

Код за лента с бутони за споделяне (Енкодинг UTF-8):

<script src="https://savovdesign.com/images/share-toolbar/jquery.min.js"></script>
<script src="https://savovdesign.com/images/share-toolbar/share-toolbar.js"></script>

Код за лента с бутони за споделяне (Енкодинг CP1251):

<script src="https://savovdesign.com/images/share-toolbar/jquery.min.js"></script>
<script src="https://savovdesign.com/images/share-toolbar/share-toolbar1251.js"></script>

Лентата с бутони е актуализирана на 29.08.2018